lauantai 7. marraskuuta 2015

Toimintaa + toimintaa

Tulipa käytyä elokuvissa. Brittiläistä perinteikästä toimintaa oli tiedossa. Tiesin, että tämä on vaikea pala jo pelkästään hereilläpysymisen kannalta, pituutta leffalla kun olisi yli kaksi ja puoli tuntia. Varauduin tilanteeseen energiajuomalla. Kaverille annoin käskyn herättää, jos kuorsaukseni enemmänkin aiheuttaisi häiriötä. Kerran hän herätti ja kaksi kertaa heräsin itse.

Elokuvaa oli kuvattu viidessä suuressa kaupungissa ympäri  maailmaa ja siellä oli visuaalisesti erittäin hienoja kohtia. Oma suosikkini oli Lontoon takaa-ajokohtaus. Autoja ja helikoptereita meni romuksi, ja se on hauskaa monien mielestä. Ihmiskuvaa näissä elokuvissa ei juuri ole lainkaan, ongelmat ratkaistaan suoraviivaisesti taisteluilla, takaa-ajoilla tai sukupuolisella kanssakäymmisellä.   Saattoi elokuvassa joku juonikin olla, mutta en osaa siitä tarkemmin kertoa.

Bond-tytöt olivat tällä kerralla jotenkin hailuja ja väkinäisiä. Huumoria ja hersyvää naurua olisin kaivannut enemmän.  Tehosteet sen sijaan olivat mahtavat. Välillä tuntui siltä, että koko elokuvateatteri rapisee tuhkaksi ja pölyksi, kun Bond pisti töminäksi.
---
Uimahalli oli toinen päivän kohokohta. Miksi pitää aina oppia uudestaan, että vain parin sadan metrin päässä on huippukylpylä. Vesielementti tekee hyvää, mutta väsyttää kokonaisvaltaisesti. Siitä oli kysymys paljolti mainitsemani leffaväsymyksessä.  
---
Sipilä takkuaa hallituksensa kanssa. Helppoa ei ole, joka suuntaan roiskuu rapattaessa. Iso vyyhti on käynnissä. Sekavalta tuo näyttää ulospäin, kun ei tiedä yksityiskohdista. Sipilä toimii toisella tavalla, kuin on pääministeriltä totuttu odottamaan.

Hänellä on ollut nyt monta tilannetta, jossa on ajannut itsensä nurkkaan ja aivan turhaan. Ulostulot ja ultimaatumit ovat toimineet aika huonosti. Jos uhataan jollakin, menetetään uskottavuus jos uhkausta ei kuitenkaan toteuteta.  Tiedetään, että Esko Aho on hänen taustallaan neuvonantajana. Aho tunnettiin ylivoimaisena verbaaligeneraattorina, joka kylvetti vastustajiaan jäävedessä eikä koskaan myöntänyt olevansa väärässä. Sipilälle näin kova tyyli ei käy, koska hän selvästi haluaa olla myös hyvä ihminen. Vaikea tulee olemaan ulospääsy nykyisestä tilanteesta. Väsyneet miehet säätytalolla miettimässä Suomen tulevaisuutta. Toivottavasti on energiajuomaa mukana.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti