maanantai 30. marraskuuta 2015

Adventti

Adventus Domini eli adventti. Maa musta. Jouluun muutama viikko. Takkuinen päivä voinniltaan, en tiedä miksi.
...
Hiihdot saatiin alkuun ja formulat loppumaan. Hiihdossa miesten puolella seitsemän norjalaista kympin sakissa. Paras englantilainen oli sijalla16 ja paras suomalainen 27. Jos itket, tiedät olevasi penkkiurheilija. Itse vihaan häviämistä. En silti itkee, oma keinoni selvitä on se, että olen opetellut nauttimaan norjalaisten ja ruotsalaisten menestyksestä. Juha Mieto sanoi yksityistilaisuudessa kerran, että Sami Jauhojärven olisi hapenottonsa puolesta kannattanut valita salibandyn lajikseen. No toisin kuin Mietaalla, Jauhojärvellä kävi olympialaisissa tuuri. Tosin kumpikaan ei voittanut henkilökohtaista kultaa.  

Naisten puolella Pohjoismaat hallitsivat kovasti. Ruotsi on selvästi parantanut ja nuori Stina Nilsson saattaa olla seuraavia hiihtokuningattaria. Huomattavaa oli, että venäläiset olivat valuneet sijoille 30-50 eli suomalaistenkin taakse. Suomalaisista Niskanen ja Pärmäkoski mahtuivat kymmenen joukkoon. Muilla näyttää olevan laskeva käyrä. Tuskin neljääkymppiä lähestyvät rouvat hiihdossa suuria kehitysloikkia ottavat. 
---
Formuloissa Kimi pääsi palkinnoille ja Valtterilla oli taas harvinaisen huonoa tuuria. Varikolla hänet päästettiin toisen auton eteen, jolloin siipi lähti. Nyt formuloista saakin pitää taukoa. Ensi kaudella uudet kujeet. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti