lauantai 28. marraskuuta 2015

Palauttelupäivä

Eilinen reissu vaati veronsa. Päivä meni palautuessa. Muiden lääkkeiden ohella tuli käytettyä valkoista Tobleronea. Joku väitti aivan tosissaan suklaan olevan hyvä sydänlääke. Minä tietysti uskoin ja testasin asiaa isolla annoksella.
---
Alkuviikosta vielä odotin suomalaisen hiihdon ottavan huippulähdön kauteen. Urheilijat vaikuttivat trimmatuilta ja innokkailta. Tulosta ei kuitenkaan ole ainakaan vielä tullut syystä tai toisesta. Norja ja Ruotsi ovat olleet odotetun vahvoja, mutta suomalaisillekin olisi jotakin voinut jättää. Vuoden päästä edessä kotikisat, joissa olisi kiva pärjätä.
---
Huomenna päätetään formulakausi. Saa nähdä onko Kimin uran viimeinen kisa. Sopimus on taskussa, mutta riittääkö into enää kilpailemiseen?  Osaan muuten radan hyvin, koska olen ajellut sitä pleikkarilla. Rata on vaativa, mutta seinät ovat kaukana.
---
YleLeaks oli aluksi sarja, josta en välittänyt ollenkaan. Tällä kaudella on sarjaa jälleen kehitetty. Mielestäni käsikirjoitukset ovat olleet tosi onnistuneita. Ilkeily, joka tähän lajityyppiin kuuluu, on taitolaji. Tässä sarjassa se on hallittu hyvin. Kaikki saavat osansa, ja hauskuus on toteutettu harvinaisen nokkelasti. Rivien väleissä vilisee kamaa. Välillä tulee pohdittua, mikä on kirjoittajan oma poliittinen vakaumus...En pysty sanomaan suoralta kädeltä, mutta henkilöt tietäen pieni epäilys on. Kovin räikeästi se ei näy.

Uutisvuodosta pidin sen alkuaikoina tosi paljon. Kahdeksassatoista vuodessa ei ole tapahtunut kovinkaan suurta muutosta. Taberman aikanaan tasapainotti istuntoja mukavasti omalla persoonallaan ja verbaliikallaan.  Huumori on välillä aika osuvaa lähinnä Tervon ansiosta, mutta aika paljon on pelkkää väkisin nauramista. Olen joitakin kertoja katsonut norjalaista vastinetta. Ohjelma on muodoltaan periaatteessa hyvinkin samanlainen, mutta kapteenit dominoivat vähemmän. Tilaa jää vieraille enemmän. Tätä olen joskus mielessäni toivonut kotimaiselta versiolta. Välillä vieraat jäävät turhan pieneen rooliin kapteenien veistellessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti