torstai 5. marraskuuta 2015

Sattuutapahtuu

Tänään (oikeastaan eilen) oli se sattuutapahtuupäivä, niinkuin joskus nyt tuppaa olemaan. Mitään kovin kauheaa ei tapahtunut, joten se siitä suuremmitta puheitta. Mutta kuten asian henkeen kuuluu, tämäkin päivitys tuli näkyviin vasta seuraavana päivänä.

Rauhassa piti olla ja lääkitystäkin tarvittiin. Saunottua tuli hirvittävästi. Nyt illalla on terve väsy.
Päivässä oli angstia aivan riittävästi. Mutta oli valoisaa väriä ja pää ideoita täynnä.  Välillä mietin, että onneksi en ehdi kaikkia pöhköyksiäni toteuttaa.

Eilen ajattelin kokeilla opiskella abiturientin englannin kurssisanaston yhdessä illassa. Onnistuisiko siinä? Ensin selitykset: vire ei ollut hyvä, ja jalkapalloa piti katsoa samalla. Sitten totuus:  ei onnistunut. Nukahdin läppäri kädessä. (sanat oli läppärillä). Enkä olisi optimiolosuhteissakaan pystynyt omaksumaan koko settiä. Noin 450 sanaa oli urakkana, ja iso osa vähemmän helppoa sanastoa. Sellaisen sanamäärän kunnolliseen omaksumiseen menee tosi pitkä aika ainakin meikäläisellä. Oma, tuhannen englannin sanan projekti tuli juuri täyteen juuri. Vihkoon keräilin vieraita sanoja noin vuoden ajan. Suurin osa ajasta meni sanojen kertaamiseen. Eivät meinaa tähän takkuun kertalukemalla tarttua. Mutta toisaalta voin suositella vastaavaa, jos kiinnostusta kieliin löytyy.. Yöpöydälle vihko, jonne kirjoittaa ylös uudet sanat. Netistä löytyy hyviä sanakirjoja. Tuhannella sanalla terästetty sanavarasto avaa kummasti. Samalla ruotsin ja norjan kielet ovat muuttuneet tosi helpoiksi. Tanska ei ole edistynyt samalla lailla vaikka sitäkin on tullut kuultua paljon.
---
Siinailla pudonneen lentokoneen pyrstö löytyi aivan eri paikasta kuin itse kone. Tarkoittanee, että koneen perällä on ollut pommi. Syyllistä on silloin helppo epäillä, kun oma ilmoitus tuli jo pari päivää sitten. Kamalaa tuo on, jos IS laittaa tällä tavalla kansainvälisen lentoliikenteen kauhun valtaan.

---
Ensitreffit alttarilla päättyi. Epäilin aikanaan, että riittääkö mielenkiinto toiselle kierrokselle. Riitti ainakin osittain. Asiantuntijat toivat syvää ymmärrystä sarjaan ja viihdeohjelma yhdistyi  elämänviisauteen tyylikkäällä tavalla. Ja ainahan sitä saa                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti