maanantai 2. marraskuuta 2015

Puolisokea kuski kilparadalla viihdyttää kisoja

Ei veteraani-ikää lähestyvä Kimi Räikkönen ole vielä näköään menettänyt, ainakaan kokonaan. Radalta löytyi nytkin toinen suomalainen romurallia varten. Onneksi kilkkaus osui omaan nilkkaan tällä kerralla ja vahinkoa koki vain hänen miljoonia maksava autonsa.

 Valtterin kisa sen sijaan sujui maksimaalisen hyvin eikä tallikaan aiheuttanut turhaa jännitystä tempuillaan. Näin Valtterille tuli kauden toinen vierailu palkintopallille. Siellä hän esiintyi hyvin asiallisesti ja ammattimaisesnti tilanteesta huolimatta. Sai Kimistä sanottua nätisti, vaikka aihetta olisi ollut muuhunkin.

Bottasista täytyy sanoa, että siinä pakkauksessa taitaa olla hyvät ainekset ovat koossa. Erittäin nopea kuljettaja, kova kunnianhimoinen kilpailija, asiallinen mediaesiintyjä ja rauhallinen tiukissa tilanteissa toisin kuin monet muut kilpailijat. Ehkä Bottasissa on mestariaineista muutaman vuoden kuluttua. Eilinen oli hyvä työnäyte. Ehkä Kimi pitää penkkiä lämpimänä Valtterille ensi vuoden, jotta hän olisi aidosti valmis isoon paikkaan punaisessa autossa vuonna 2017. Pitää toki muistaa, että se on maailman halutuin autokuskin paikka; joku muukin saattaa olla kiinnostunut. 

Luultavasti Vettelkin saisi nopean haastajan itselleen, juuri sitä hän tarvitsee. Bottasissa on itse asiassa paljon samaa kuin nuoressa Mika Häkkisessä. Häkkinen oli Ron Dennisiin suosikki, Bottas Frank Williamsin. Häkkinen pysyi uskollisena Ronille ja voitti sitä kautta mestaruuden kahdesti. Hän jätti myös paluun tekemättä Ronin vinkistä. Paluut harvoin onnistuvat, sen tietää jopa suurista suurin, M.S. Frank on nähnyt monta mestaria Senna, Prost, Mansell, Hill, Rosberg ym. Tuskin hän ohareita tekee Valtterin kanssa.

Bottas ilmoittaa syntymäpaikakseen Nastolan. Sama paikka, mistä äitini suku on lähtoisin. Sukua sinne ilmeisesti ei ole jäänyt, tai sitten se on vain yksinkertaisesti jäänyt kaukaiseksi. Itselleni Nastola on tuttu lähinnä Pajulahden urheiluopiston kautta, jossa on tullut muutaman kerran vierailtua. Ehkäpä olisi aihetta haastatella niitä, jotka vielä tietävät. Turhan paljon menee kuuden jalan syvyyteen mielenkiintoista tietoa. 

Voinnissa on paljon uneliaisuutta ja pyhäinpäivän pienet haaveet jäivät toteutumatta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti