keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Kasvua, kasvatusta ja budjettia

Turussa tuli käytyä tutkimuksissa viime viikolla. Perjantaiksi on tiedoksi uusi reissu, koska tutkimuksessa oli käytetty väärää merkkiainetta. Eihän ylimääräiset säteilyannokset tietenkään hyväksi ole, mutta eiköhän ne kestetä.
---
Jari Sinkkonen on suosittu luennoitsija. Siitä merkkinä oli se, että hän sai samana päivänä kaksi kertaa lähes tuhannen henkilön katsomon täyteen. Itsekin oli sen verran utelias, että menin paikalle ilmiötä katsomaan. 45 minuuttia viivyin ennen kuin olo heikkeni. Siihen mennessä mitään suurta ei tullut esille. Voi olla, että suurimmat viisaudet tulivat vasta luennon loppupuolella. Hienoa kuitenkin, että ihmiset on saatu liikkeelle ja lapsista ja nuorista kannetaan huolta.
---
Eduskuntakeskustelua tuli taas seurattua mielenkiinnolla. Oppositioryhmät olivat tehneet omat varjobudjettinsa ja hallitus oli niihin perehtynyt rakentavassa hengessä. Uskon, että jotain sieltäkin puolelta realisoitui. Itselleni on syntynyt ranking siitä, että kuka on ärsyttävin puhuja eduskunnassa. Kyllä Antti Lindtman on noussut hurskastelijoiden ykköseksi omissa silmissäni. Rakentavimmat puheenvuorot tulivat jälleen RKPltä ja kristillisdemokraateilta. Kritiikin lisäksi he antava rakentavia ideoita, joista voi olla aidosti hyötyä.

Start-up on sana, jolta ei ole voinut välttyä viime aikoina. Mitä sillä tarkoitetaan? Kysymys on suomeksi aloittelevasta kasvuyrityksestä, joka pyrkii pääsemään ylös alkuvaiheen tappiollisesta "kuolemanlaaksosta" ja nousemaan kasvavaksi kannattavaksi yritykseksi.

Minua start-up ideana kiinnostaa. Kysymys on tiimin rakentamisesta ja hallitsemisesta. Se on äärimmäisen luova ja dynaaminen prosessi, jossa tilanne täytyy lukea oikein ja tehdä oikeat johtopäätökset. On oltava joustava ja herkkäliikkeinen. Samalla on pystyttävä pitämään jalat maassa ja varauduttava myös pahimpaan. Uskon, että itse pitäisin tuollaisesta elämäntavasta ainakin jonkin aikaa.  

Voinnissa on ollut paljon lupaavaa, huominen pitää huilata Turun reissua ajatellen.



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti