lauantai 21. marraskuuta 2015

Loistopävä

Paljon, harvinaisen paljon tapahtui tänään. Hyviä uutisia tuli harvinaisen monelta taholta  -  ja vointi oli paras kuukausiin. Ihmiset olivat ystävällisiä toisilleen ja esittivät rakentavia ajatuksia. Oliko tämä unta vai totta? (Voi olla untakin, tätä oikoluettaessa olen nukahtanut koneen ääreen noin kolmekymmentä  kertaa).



Angela Merkel on ollut vallassa kymmenen vuotta. Samassa ajassa Suomella on ollut viisi pääministeriä.  Hän on ollut harvinaisen suosittu ja vahva johtaja, Eurooppaa kasassa pitävä liima, maailman vaikutusvaltaisin nainen.

Nyt pakolaiskysymys on koettelemassa hänenkin uskottavuuttaan. Obamalla on paljon vaikeampaa omassa maassaan. Merkel oli aikanaan valmis ottamaan 800 tuhatta pakolaista. Obamalla on vaikeuksia saada mahtumaan USA:an muutamaa tuhatta, joukossa kun saattaisi olla muutama terroristi. Kertoo jotakin näiden maiden henkisestä ilmapiiristä. Amerikoissa tuntuu olevan kovin ahdasta tällä hetkellä. Republikaanit kilpailevat uskollisten äänestäjien, evankelikaalien äänistä mikä on omiaan viemään tulkintoja aika jyrkkiin suuntiin.

Toisaalta en minä ainakaan halua olla ensimmäisenä Yhdysvaltoja kritisoimassa kansainvälisen vastuun pakoilemisesta. Tllaaloja  on mennyt ja verta on vuotanut.  USA on Irakissa menettänyt vuosien 2003 ja 2014 välillä 4500 sotilasta.

---

Mitä ihmettä? TPS:n ja Seinäjoen Peliveljien runkosarjan salibandyottelussa oli 5280 katsojaa! Tuo on aivan valtava katsojamäärä oikeastaan mihin lajiin tahansa Suomen mittakaavassa. Pari viikkoa sitten Veikkausliigan ratkaisumatsissa oli 6000 katsojaa, mikä sekin oli seuraennätys. Koripallossa ja lentopallossa on niin ikään ollut hyviä lukuja ja pari vuotta. Jääkiekossa oli eilen Helsingissä katsojia kahdessa hallissa yhtaikaa noin 20000.

---

Loppuun pieni Yksi pieni yksityiskohta. Kuka muistaa lapsuudesta ne pienet punaiset pastillinkaltaiset väritabletit, joita laitettiin suuhun hammaspesun tehon tarkkailemiseksi? Tänään tuli hankittua niitä apteekista Hyttystä varten, mutta itsekin aion kokeilla miten hyvin hampaiden puhdistus sujuu.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti