torstai 12. marraskuuta 2015

D-vitamiini

Katsoin saksalaisten tekemän dopingdokumentin, joka on herättänyt puhetta viime päivinä. Venäjän väliaikainen johtaja on juuri kommentoinut asiaa ja on mielestäni aivan oikeassa siinä, ettei Venäjää yksin voi ryhtyä iskemään tikulla silmään ja sulkemaan olympiakisojen ulkopuolelle. Menisi täydeksi hulluudeksi ja tekopyhyydeksi.

Pitää myös muistaa, että tällaisissa kohudokumenteissa on erilaisia, eikä pelkästään vilpittömiä, intressejä. Rahaa liikkuu ja uuden kylmän sodan pyörteissä yksipuoliset "paljastukset" ovat mitä kuuminta kamaa.

Venäjä toki oli keskeisesti esillä dokumentissa. Sellainen kuva jäi, että systeemiin suostutellaan rangaistuksen uhalla. Pitää toivoa parasta näille paljastusten esiintuojille.

Dokumentissa puhuttiin lähinnä vain kenialaisista venäläisten lisäksi. Huvittava maininta oli se, että 230 kenialaista on parhaan saksalaisen edellä maratonilla. Kenialaisten dopingtilanne oli itselleni suurempi yllätys. Venäläisten toiminta oli jotenkin odotettua. Kenialaisten julkeus (vai köyhyyden aiheuttama hätä) oli yllättävää ja hinta on välillä kova.

Kerrottiin 32-vuotiaana veritulppaan kuolleesta kenialaisesta miesjuoksijasta, joka elätti köyhää kyläänsä juoksusta saamillaan palkintorahoilla. Karun yksinkertainen puuristi oli savimajan pihalla muistuttamassa hänen maallisesta vaelluksestaan. Kerrottiin myös naismaratoonarista, joka tunnusti veridopingin. Hänet oli testattu edellisen kerran vuonna 2006.  Sopivasti rahaa liikuttamalla kaikki näytti olevan mahdollista kenialaisille. Lääkäreillekin lisätulot tuntuvat maistuvan.
---
Vointi oli haastava tänäänkin, illalla kuitenkin paras.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti