keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Äänestys alkoi

Eurooppa pidätteli tänään henkeään. Arvaamattomat johtajat Kreikasta ja Venäjältä tapasivat toisensa. Eivät keksineet mitään kovin kummallista, joten helpotuksen huokaus oli aika iso päivän päätteeksi. Toki Venäjä otti tapaamisella pienen askeleen kohti Eurooppaa ja sai sikäli pienen PR-voiton. Kreikalle olisi suora taloudellinen tuki kelvannut, mutta ilmaisia lounaita ei taida löytyä sen kummemmin Venäjältä kuin Euroopastakaan.
---
Ennakkoäänestys alkoi tänään ja ihmiset kävivät jo vilkkaasti äänestämässä. Vaalien kulut ovat noin 15 miljoonaa euroa. Varsinaisen vaalipäivän rituaali on mukava, ainakin omasta mielestä. Tapanani on mennä viime hetkillä äänestämään ja tulla sitten kotiin jännittämään tuloksia. Toisaalta digitalisoituvassa maailmassa varsinaisen äänipäivän äänet voitaisiin aivan hyvin antaa netissä, jossa voidaan hoitaa viranomaisasiat muutenkin. Jos ei ole tietokonetta tai osaamista, voisi edelleen käyttää ennakkoäänestystä kuten tähänkin saakka. Tällaisella uudistuksella saataisiin muutaman miljoonan säästöt aikaiseksi.
---
Vointi oli edellisten päivien tapaan vaisu. Iltaa kohti olo paranee. Pitää yrittää vältää kovin suuria projekteja, tosi pieniäkin oikeasti, ja pitää mielessä, että kesä on tulossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti