torstai 9. huhtikuuta 2015

Au pairit Losissa

Kreikka sai sitten maksettua lainaeränsä, mikä oli tosi hyvä uutinen Euroopalle. Hetkeksi saa unohtaa Kreikan. Kesäkuussa on sitten taas uusi jännitys.
---
Suomi lähettää  lähes miljoonalle reserviläisille kirjeen. Kerrotaan sodan ajan sijoittumisista ja kysellään siviilitaidoista. Asialla ei ole yhteyttä kiristyneeseen turvallisuustilanteeseen. Uskokoon se ken tahtoo.


---
Au pairit Los Angelesissa tuli katsottua kevyenä viihteenä. Mukavahan se on katsoa LA:n aurinkoa, mukavia maisemia, mahtavia taloja ja nuorisoa tietenkin. Ohjelman idea on seurata neljää neitokaista heidän muutaman kuukauden Au pair-visiitillään. Mielenkiintoista on seurata kulttuurieroja Suomen ja USA:n välillä. Amerikkalaisten naisten vaatimustaso Au paireja kohtaan on erittäin kova. Omalle lapselle ja itselleen ollaan valmiita vaatimaan aika kovaa palvelua. Kovinkaan paljon ei kyselty Au pairien toiveita tai tarpeita.

Suomalaiset parikymppiset naiset olivat aika erilaisia lähtökohdiltaan. Kaksi heistä oli kokeneita lastenhoitajia ja olivat valmiita kantamaan vastuuta.  Mutta miten ihmeessä voi lähteä Au Pairiksi, jos ei ole koskaan hoitanut lapsia eikä osaa laittaa ruokaa siivoamisesta puhumattakaan?

Yhdellä tytöllä meni kaikki hyvin. Hän pääsi unelmaperheeseen, joka järjesti musikaaliselle ja esiintymishaluiselle tytölle esiintymismahdollisuuksia ja pohjusti esiintyjän uraa eteenpäin. Kolmella muulla tytöllä sen sijaan oli ongelmia. Yksi joutui kokemaan suoranaista orjatyötä, yksi sai potkut osaamattomuutensa tähden ja yksi sai jotenkuten kitkutettua osansa läpi.

Ohjelma antaa varmasti hyvinkin realistitsen kuvan Au pairin osasta. Kovaa arkea on tarjolla paljon ja osaamista ja energiaa vaaditaan. Bilettäjänuorille toiset väylät lähteä ulkomaille voivat olla sopivampia.
--
Vointi ollut kohtuullinen, mitään pudotusta ei ollut. Varovaisesti tulikin otettua vaikka paljon tapahtui päivän aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti