sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Mannerlaatat liikkeessä


Perussuomalaiset ovat olleet viikon poliittinen puheenaihe. Joillekin heidän vaalimenestyksensä oli liikaa. Kansa äänesti väärin.  A-studiossa ulkomaalaiskeskusteluissa oli mukana porilainen ääniharava Laura Huhtasaari, 36-vuotias ääniharava, koulutukseltaan opettaja. Sanavalmis blondi oli keskustelussa mielestäni oikein vakuuttava, nimi pitää laittaa mieleen. Hän ei mitenkään edustanut stereotypiaa perussuomalaisista. Veikkaan hänelle vahvaa poliittista uraa. Nyt vain kokemusta kartuttamaan. Samasta puolueesta myös Hanna Mäntylä onnistui tv:ssä tosi hyvin viime viikolla. On mielestäni reilua, että puolueesta esitetään muutakin kuin viitasaarelaista sahayrittäjää vaaleja seuranneena aamuna.
---
Intian ja Euraasian mannerlaatat painuvat toisiaan vasten n.5 cm vuosivauhdilla aiheuttaen järistyksen 70-80 vuoden välein, kuten ovat tehneet miljoonia vuosia.  Nyt oli taas aika täynnä. Tuhansia ihmisiä menetyi Nepalissa ja lähialueella. Jopa Mount Everst tärähti niin, että lumet lähtivät liikkeelle. Valtavat lumivyöryt aiheuttivat ison määrän uhreja kiipeilijöiden joukossa. Menehtyneitä kiipeilijöitä saattaa olla satoja. Elämä on karua. Toisaalta on uskomatonta, että yhä löytyy eloonjääneitä raunioista.
---
Vointi on mennyt aavistuksen parempaan. Huomenna viimeinen päivä sytostaatteja tällä erää. Väsymys ja lievä päänsärky hankalimmat oireet tällä kertaa. Aika kuluu nopeasti. Vaikea käsittää, miten lähellä vappu jo on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti