torstai 23. huhtikuuta 2015

Miljoonapakolaiset

Miljoona pakolaista on pakkautunut EU:n rajojen ulkopuolelle. Salakuljettajien palvelut käyvät kaupaksi. Ihmiset ovat valmiita riskeeraamaan henkensä päästäkseen Eurooppaan runsaampien lihapatojen ääreen. Varsinkin italialaisten hermot alkavat olla tiukoilla, koska paine kohdistuu eniten heihin. On väläytelty jopa sotilaallisen voiman käyttöä ongelman ratkaisemiseksi. Libyasta lähtevien salakuljettajien veneet pitäisi etsiä ja tuhota ennen kuin ne pääsevät liikkeelle. Viesti olisi tuolloin selkeä ja hukkumiskuolemilta vältyttäisiin. Toisaalta ongelman taustalla olevat asiat, kuten eri maissa olevat levottomuudet, eivät ratkeaisi mihinkään. Kriisit näyttävät tiivistyvän eri puolilla. Jemenissä on ollut paljon voimankäyttöä eikä siviiliuhreilta ei ole vältytty. On ehdotettu laillisten maahantulokeinojen lisäämistä, joka veisi salakuljettajilta markkinat. Pahoin pelkään, että turvapaikanhakijoiden tulva kasvaisi niin suureksi, ettei sen kanssa EU yhdessäkään selviäisi. On mielenkiintoista nähdä mihin suuntaan asiassa mennään.

Israel täyttää tänään 67 vuotta. Luvatussa maassa elämä ei aina sielläkään ole helppoa. Palestiinalaisten kanssa ei ole löytynyt yhteistä säveltä. En tässä aio ryhtyä erotuomariksi arvioimaan kenen vika enemmän nykytilanne on. Luottamus on pohjalukemissa eikä sellaista ole näköpiirissä havaittavissa.

Rinne vs. Urpilainen-ottelu pulpahti esille heti vaalien jälkeen Rinteen torpatessa Urpilaisen eduskuntaryhmän puheenjohtajuuden. Siinä meni SDP:n työrauha vähäksi aikaa. Rinne ei saanut puolueen äänestäjiä heräämään. Urpilaisen nöyryyttämisellä saadan myyrät hereille. Tehdasäijät menivät Soinille ja hoitajanaiset ehkä nukkuivat. Rinteellä on edessä kovat ajat, kun oppositiokin kutsuu.

Vointi ollut tänään selvästi parempi. Illalla toiveena käydä pikkuisen ulkoilemassakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti