tiistai 7. huhtikuuta 2015

Some sodassa.

Vaisuahan tuo tänäänkin oli. Selkä kuitenkin mennyt yhä parempaan ja kävelyn pystyi tuplaamaan eiliestä. Sikäli ei aivan huonosti mennyt.

Some on muuttanut sodankäynninkin. Näyttää siltä, että sotaankin värväydytään Facebookissa. TV:stä tuli dokumentti nuoresta kurdimiehestä, joka lähti taistelemaan kurdien puolesta ISistä vastaan.Hän tilasi postimyynnistä maastopuvun, järjesti matkan lähialueelle ja lähti etsimään paikkaa, josta saa hankittua aseen. Löydettyään tarpeelliset rekvisiitat, hän oli valmis siirtymään etulinjaan taistelemaan. Pieni pikakoulutus ja kuolemaa kylvämään.

Suomessa on alettu miettiä hävittäjien uusimista. Koneiden hinta on nykyääni käsittämättömät 100-150 milj. euroa. Suomella on tällä hetkellä reilut 60 konetta, joten todellisesta jättihankinnasa on kysymys, jos sama määtä halutaan koneita pitää valmiudessa.  Helposi puhutaan kuluista, jotka olisivat 7-10 mrd. erutoa. Suhteutaan luku vielä koko puolustusbudjettiin, joka on 2,7 mrd euroa. Onko meillä varaa huoppummoderneihin ilmavoimiin?  Ainakin meikäläiset ovatt yrittäneet pitää koneet kunnossa, Yhtä lentotuntia kohden Horneteja huolletaan 25 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti