keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Nokian riski

Olo ollut kuin virtahevolla eli taas olikin sitten vuorossa huomattavan vaisu päivä. Illaksi meno vähän piristyi. Sauna on sentään ollut kovasti käytössä. Paljon on tullut saunottua määrällisesti, mutta alalauteilta ja miedolla lämmöllä. Sopiva lämpö on sellainen asia, joka tuo ihmiselle iloa. Ei aina tarvitse etelään lähteä.
---
Nokia teki fuusion Alcatelin kanssa. Kyseessä on kallein suomalainen yrityskauppa koskaan. Ranskalaisten kanssa yhteistoiminta ei lähtökohtaisesti ole helppoa. Heidän kommunikointitapansa on epäsuora ja hankala. Metsään menee yhteistyö epäselvyyksien kanssa usein, esimerkiksi intialaisten kanssa yhteistyö on paljon selkeämpää. Lisäksi irtisanominen Ranskassa on lähes mahdotonta, joten helpompi on Suomesta pudottaa työpaikkoja, jos on pakko. Taisi olla Nokialta valtava riski tehdä tuo kauppa. Mutta riskin suhteen on aina mahdollisuuksia. Pakko luottaa siihen.
---
 Eilen tuli Mestarien liigaa ja kerroin vähittäisestä innon palautumisesta kuningaslajia kohtaan. Mestarien liigassa Athletico puolusti taktisesti juuri sillä tavoin kuin mistä itse tykkään. Siihen vielä loistomaalivahti, niin hyvältä näytti puolustaminen. Jos Suomen maajoukkue puolustaisi tuolla tavoin sijoittuen ja sitoutuen, maajoukkue pärjäisi oikein hyvin. Toinen iloinen havainto oli Juven pelistä; pelasivat italialaisiksi uskomattoman hyvää liikkuvaa mielenkiintoista peliä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti