perjantai 10. huhtikuuta 2015

Kahden maan kansalainen

Jaakko Löytystä tuli henkilökuva MTV:llä viikonloppuna. Kaunis dokumentointi kovin karusta miehestä. Ohjelman loppupuolella opperalaulaja Esa Ruuttunen esitti täysin palkein sellojen säestämänä Löytyn laulun "Kahden maan kansalainen" (samanniminen laulu löytyy myös Pekka Simojoelta). Tämä oli totaalinen täystyrmäys. En muista kuulleeni mitään  niin vaikuttavaa koskaan aiemmin. Meikäläiseen Ruuttusen tulkinta kolahti.

Pohjoismaiset puolustusministerit tulivat esiin yhteiskirjeellä, jossa kerrotaan pohjoismaisen puolustustyön tiivistymisestä. Kohu oli taattu. Ele tulkittiin Suomen ja Ruotsin Natoon liittymiskuviona. Miksi muuten maat haluaisivat järjestää Nato-standardin mukaisia sotaharjoituksia? Tästä Venäjä tietenkään ei ole mielissään. 1340 km lisää rajaa päävihollisen kanssa ei heitä luonnollisesti innosta. Liittymisen kannalta päätöksen pitäisi tapahtua yllättäen ja nopeasti, muuten Venäjä saattaisi toimia hyvinkin yllättävästi. Haglund oli osallistunut kirjeeseen ilmoittamatta asiasta eduskunnalle ja presidentille. Ei vastaa hyviä tapoja varsinkin, kun vaalit ovat ovella. Hänet haluan vaihtoon, jos RKP on seuraavassa hallituksessa. Tällaisiin itsekkäisin irtiottoihin ei turvallisuusasioissa ole varaa jatkossa. Niinistö ja Tuomioja saisivat hoitaa turvallisuuden jatkossa.
---
Venäjä lisää painetta Suomea kohtaan. Väliaikaisen hallitsijan trollit ovat olleet jälleen asialla. Järjestelmällisesti on Suomea painostettu. Nyt Putinin lähipiiriläinen tylyttää Suomea: "Reunavaltio, jota odottaa kansallinen katastrofi"

 Ei ole yllättävää, että juuri ennen vaaleja esitetään kriittisiä näkökulmia Suomen nykyistä ulkopolitiikkaa vastaan. Stubbin suosio ei ole kovin korkealla, hänet mielletään liian amerikkalaismielisenä. Neuvostoliitto näyttää tulleen takaisin.
---
Suomalaisten talousneuvonantajaksi ryhtynyt Anders Borg oli eilen esillä suomalaisessa mediassa. Olen mielenkiinnolla seurannut hänen ajatuksiaan. Hänellä ei ole rasitteena vaalituloksen pelkääminen, vaan hän on saanut katsoa dataa viileän analyyttisesti ulkopuolisena. Hän maalaa Suomen taloudesta monipuolisen kuvan, myös sen ongelmista. Hän ei kannata paniikinomaista julkisen sektorin alasajamista, vaan maltillista rakennemuutosta. Hänen puheensa kannattaa lukea tarkkaan
---
Tänään oli esillä autokaupan halu tuoda vaihtoehto mopoautoille eli myydä muovisten mopoautojen sijaan oikeita autoja, jotka on varustettu tarvittavilla rajoittimilla. Turvallisuuteen se toisi roiman parannuksen, sillä mopoautoilla kolaroidaan tosi paljon. Loistava ehdotus, jota olisi syytä vielä eteenpäin.
 ---
Vointi on ollut hiukan huolestuttava. Onneksi pääsi rakentamaan kuntoa kävelylenkin avulla. Toivottavasti kunto tästä vielä nousee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti