perjantai 17. huhtikuuta 2015

16000 tablettia kerralla - epätervettä?

Vantaalle kerrotaan hankittavan 16000 tablettia kouluihin. Ei siis lääkkeitä, vaan taulutietokoneita.  Samsung kiittää.

Mutta hoh! Meneeköhän rahat oikeaan paikkaan, aivan ilmaistakaan tuo lysti ei ole. Hintaa tuli 3,7 milj.euroa. Vantaahan on perinteisesti tunnettu vaikeasta taloudellisesta tilanteesta.  En jaksa uskoa, että oppimisen kannalta syntyy mitään suurta vallankumousta, vaikka tietokonevalaistuneet niin väittävätkin. Tulee mieleen eräs lukio, joka edellytti opiskelijoiden hankkivan läppärin kouluun. Käytännössä läppäreitä ei juuri tarvittu, vaan olivat laukussa. Elämä ja oppiminen ilman niitä oli helpompaa. Tekee mieli kysyä, että kenen intressi ylivarustautuminen loppuviimeksi on.

Toki tableteista hyötyä voi olla, mutta se vaatii todella paljon opettajalta. Kyllä, innostunut, energinen opettaja saa koneista paljon irti, mutta niin hän saisi liitu-leuka-menetelmälläkin. En vastusta tietotekniikan hyödyntämistä opetuksessa kun häntä ei lähde koiraa heiluttamaan. Jos opiskelu näin saadaan mukavammaksi ja tehokkaammaksi, niin hyvä sitten niin.
---
Eilen käytiin viimeinen vaalikeskustelu. Oli ehkä parhaita keskusteluja, mitä olen nähnyt. Selkeä kriisitietoisuus ja vaaliasetelma toivat konsensushenkeä, mitä nyt tarvitaan. Keskustelu oli mielestäni asiallista. Typerät jyrkät puheenvuorot ja sutkaukset loistivat poissaolollaan. Kuulin jopa Arhinmäeltä ja Niinistöltä järkeviä kommentteja.
---
Liikuvia äänestäjiä on paljon liikkeellä, jopa 40% on epävarmoja ehdokkaastaan. Itsekään en ole varma ketä äänestän vielä koska on useita vaihtoehtoja. Niinpä lukeudun tähän ryhmään. Puoluejohtajat lukevat tilanteen ilmeisesti mielenkiintoisella tavalla. He näkevät tuon 40% omana mahdollisuutenaan eli kaikki kahdeksan puoluejohtajaa laskee ääneni omakseen. Kukaan ei tunnu huolestuvan siitä, että asia voi olla aivan hyvin toisin päin; äänet menevät muille tai sitten en äänestä ollenkaan.
---
Vointi ollut lievän vaisu vieläkin. Huomenna aion ottaa pikkuisen enemmän tehoja irti.  




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti