sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Onko Suomi enää talviurheilumaa?

Tanskaa tuli eilen pohdittua ennen kuin tuli tieto terrori-iskuista. Murheellista kaikin puolin. Tämä pääsi tapahtumaan, vaikka niihin oli varauduttu melkeinpä maksimaalisella tasolla. Terrorismin todellisuus tulee koko ajan lähemmäksi.

Viikonloppu on tullut otettua hyvinkin varovasti. Ulkona on ollut sen verran pakkasta, että sinne ei ole ollut mitään isompaa halua mennä. Olo on ollut aika äksynpuoleinen ja epäsosiaalinen. Urheilua on tullut katsottua telkkarista melkeinpä enemmän kuin laki sallii.

Onko Suomi enää talviurheilumaa? Mielilajissani ampumahiihdossa oli viestipäivä. Naisissa ja miehissä oli mukana yhteensä noin 40 maan joukkueet. Suomelta ei ollut joukkueita mukana ei miehissä eikä naisissa. Hiihdossa oli suomalaisia mukana. Menestys juuri ennen arvokisoja oli hyvin heikko. Naisissa oli yksi sijoitus kympin joukkoon, miehissä oli yksi kahdenkymmenen joukossa. Ei ole mitaleita tiedossa MM-kisoista, jos ei taso jyrkästi nouse.

Mäkihypyssä tehtailtiin ME-tuloksia. Suomalaiset eivät olleet kolmenkympin joukossa. Toisin oli ennen. Alppihiihdossa oli MM-kisat. Mitalimahdollisuudet ovat tavanneet olla olemassa, mutta nyt oli kovin kaukaista haaveilua. Onnekkaalla toisen kierroksen lähtöpaikailla saatiin yksi sijoitus kympin joukkoon. Rata kului niin nopeasti, että ensimmäisenä toiselle kierrokselle lähtenyt meni kaikista ohi ja voitti kilpailun. Ei ollut ihan reilu kisa.

Jääkiekossa on kaksi kansainvälisesti menestyvää maalivahtia ja siinä kaikki.  Kenttäpelaajissa parhaiten NHL:n pistepörssissä menestynyt meikäläinen on sijalla 66. Kahdeksan ruotsalaista on edellä.

Rallissa on Ruotsin talviralli ollut sellainen, jossa suomalaiset ovat sentään pärjänneet. Nyt ei pisteen pistettä.

Tähdet ovat lopettaneet tai hiipuneet, mutta onneksi meillä on Kaisa. Kontiolahdella on mitaleja tiedossa.



















































.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti