tiistai 10. helmikuuta 2015

Keskustan riski

Tämän illan teksti tulee tavallista myöhemmin, kun tuli yössä seikkailtua lentokentän suunnalla. Keli oli muuttunut reilusti plussalle, joten lumet varmaankin katoavat  lähipäivinä.  Samalla katson CNN:n suoraa kuvaa Bostonista, jossa on satanut metri lunta.

Naisväki tuli kotiin Keski-Euroopan kiertueltaan, joka oli kestoltaan pitkän viikonlopun mittainen.Sveitsiä ja Ranskaa oli kartoitettu ystäväperheen kanssa. Itsekin olisi ollut mukava olla matkassa mukana, mutta olen tehnyt päätöksen valita minimiriskin linjan. Varsinkin influenssa tuntuu olevan ärhäkkää sorttia ja hoitojaksokin on vielä tavallaan kesken kontrollitulosten puuttuessa. Aamulla onkin sitten heti kuvaus, joten yö jää lyhkäiseksi. Ei haittaa.

Keskusta yllätti vaatimalla keskioluen laimentamista. Uhkarohkeaa puuttua niinkin pyhään asiaan kuin suomalaisten juomatottumuksiin. Ainakaan vaalitempusta ei ole kysymys. Pahoin pelkään, että kannatus ei tuolla ehdotuksella nousuun lähde. Enkä kyllä asiaakaan täysin ymmärrä. Joka haluaa humaltua laimeammasta oluesta, juo sitä sitten enemmän. Toinen vaihtoehto on se, että menee viinakauppaan ja ostaa kerralla väkeviä. Seuraukset tuskin ovat paremmat.

Toki voi olla niinkin, että yhteiskunnassa on tapahtumassa muutos suhtautumisessa alkoholiin. Vuosi ilman viinaa - tyyppisiä ohjelmia on ainakin kaksin kappalein YLE:llä. Niissä pääsee tosi hyvin alkoholistin pään sisälle eläytymään sairauden tuomaan tuskaan. Ja kun taloutta niin paljon mietitään, niin alkoholihaitat ovat miljardiluokkaa, suunnilleen samaa tasoa kuin puolustusvoimien ylläpitämiseen menee.

Vointi meni oikeaan suuntaan ilman niin moneen päivään kuuluvaa hyytymistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti