keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Äänestetty joukkue

Hihdoissa väliaikalähdöt on hiihdetty. Ruotsi on onnistunut välinepuolella parhaiten ja sympaattiset Olsson ja Kalla ovat ottaneet omansa pois.

Suomalaisten tuohusta ei ole paljoa sanottavaa. Tänään kerrottiin, että naisten viestijoukkue valittiin äänestyksellä, kuin tositvssä konsanaan. Monen korvaan tuo kuulostaa oudolta, suoranaiselta kiusaamiselta. Joukkueesta pudotettu jäsen oli vieläpä hiihtänyt parisprintissä hyvin, joten monelle voi olla vaikea ymmärtää ratkaisua. Mitähän uutta kulttuuria tuolla nyt luodaan. Onneksi Kaisa ei ollut vaivautunut paikalle, hän ei olisi varmaankaan ulkopuolisena saanut äänestyksessä riittävästi ääniä. Torstaina näemme tulokset. Tähän asti tulokset ovat olleet luokattomia. Tai ehkä juurikin sellaisia kuin niiden kuuluukin olla. Ollaan listalla juuri siellä missä ansaitaan. Ei ole tarpeeksi lahjakkuutta(massaa) eikä tekeminen ole tarpeeksi laadukasta. Sekä hyppy- että hiihtopuolella näyttää siltä, että yhteinäinen metodi puuttuu. On joukko yksinäisiä susia, jotka yrittävät tehdä parhaansa. Voi olla, että sprinttihiidossa on tiimipeliä enemmän, mutta sieltä puuttuu lahjakkuus ja harjoittelukulttuuri. Hiihtäjät ovat tarpeeksi nopeita, mutta eivät jaksa kisoja läpi. Joku matiasstrandvalli voi olla alkuerien nopein, mutta mahdollisessa finaalissa ollaan selkä suorana hiihtelemässä maalin, jos  ei sitä ennen ole kolaroitu. Sprintti on kestävyyslaji myös. Tämän päivän 15km pronssimiestä on pidetty puhtaana sprintterinä, kunnes kokeili väliaikalähtöjä ja menestys oli siinä välittömästi. Kuntopohjaa oli riittävästi.

Norjan naisjoukkuetta on seurattu kauden läpi ja he ovat päästäneet avoimesti seuraamaan omaa systeemiään ja urheilijoiden elämää. Siellä on valtava kilpailu edustuspaikoista. Silti he ottavat maksimaalisen edun tiimityöstä ja joukkueen tuomasta silmiinpitävän hyvästä hengestä. Ollaan yhtaikaa sekä kilpailijoita että ystäviä. Paljon vapaa-aikaa vietetään yhdessä.  Luodaan me-henki, jossa yhdessä taistellaan varsinkin ruotsalaisia vastaan. Tässä on ero suomalaisiin. Suomessa ei koskaan ole mahtunut kahta tähteä yhtaikaa naisten joukkueeseen. Takalo, Riihivuori, Kirvesniemi, Matikainen, Kuitunen olivat oman aikansa yksinäisiä tähtiä, jotka vaativat erityiskohtelua joukkueessa. Johaug ja Björgen ovat ystäviä ja treenaavat yhdessä vaikka samalla ovat kovimmat kilpakumppanit.
---
Syöpähoidoissa alkoi tänään raskain vaihe viideksi päiväksi jälleen. Viehän se voimia ja sisua on tarvittu. Kahden aktiivisemman päivän jälkeen on muutenkin pitänyt ottaa vähän iisimmin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti