perjantai 6. helmikuuta 2015

Ruuneperin päivä

Vointi oli tänään vahvin pitkään aikaan. Makuulla ei tarvinnut juuri aikaa viettää. Pieni puuhastelu oli mahdollista. Keuhkoissa olo oli parempi. Ei ollut rintakipua ja keuhkot pystyy vetämään täyteen ilmaa. Selän jäykkyys ja kivuliaisuus ovat olleet tänään poissa eli tarkemmin ajateltuna ei mennyt ollenkaan hullummin.

Lähinnä väriltään eksoottisia Runebergin torttuja tuli syötyä ja luettua Koiramäen versiota kyseisestä porvoolaisesta taiteilijasta. "Mä silmät luon ylös taivaaseen" on Runebergin tekstiä. Muistan, miten kahdeksanvuotiaana tuo virsi ja varsinkin sen sävel teki vaikutuksen pikkusiskoni kastetilaisuudessa Nuorgamin kappelissa. Oli helmikuu ja pakkasta. Ystävällisesti paikalliset kutsuivat kahville Norjan puolelta tulleen kasteperheen. Sittemmin soittelin säveltä pitkään melodikallani, jonka olin saanut tätini aarteistosta. Myöhemmin nuorelle papille opetettiin laulun aloittamista ja säveleen pääsemistä kyseisellä virrellä. Sen alusta löytyy helposti hahmotettava terssi; "mää siiil..."

Illalla tuli vielä poppareiden kera katsottua suomalaisperäistä Hollywood-elokuvaa, joten aika kulttuuripitoiseksi päivä meni. Siinä olisikin pienen tietokilpailun paikka, että mistä elokuvasta on kysymys. Suomalaisia teoksia kun ei liene kovin montaa päässyt filmille asti Hollywoodissa. Sinänsä aika vaatimaton elokuva on saanut jopa yhden oskarehdokkuuden.

Eilinen blogiteksti sai ulkopuolisen linkityksen johdosta tavallista enemmän lukijoita ja kommentteja. Kiitos mukavista kommenteista! Hauskaa, että näilläkin pörinöillä on lukijansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti