maanantai 2. helmikuuta 2015

Onneton ministeri

Pienenä sitä pidetään ihmistä. Eilen Päivi Räsänen sai ensimmäisen merkittävän poliittisen suurvoittonsa ja nyt heti pudotetaan maan pinnalle. Ministeri Räsänen joutui liikenneonnettomuuden seurauksena sairaalaan. Suomen historiassa ei tiettävästi ministeri ole koskaan loukkaanutunut autokolarissa. Kolmion takaa tullut ajoneuvo törmäsi Räsäsen virka-autoon. Asiasta ei ole tarkemmin julksuuteen tiedotettu, mutta aivan pienestä kolhusta ei liene kysymys, kun ministeri on joutunut jäämään sairaalaan. Ikävää kommentointia somessa oli heti nähtävissä. Mautonta touhua, vaikka itse olisikin ministerin persoonasta ja hänen politiikkansa sisällöstä aivan mitä mieltä tahansa. Hallituksen toimintakulttuurin tasosta puolestaan kertoi se, että uutinen Räsäsen loukkaantumisesta annettiin ensin virheellisenä ja oikea viesti tuli läpi vasta toisella yrittämällä.
---
Antti Rinne kommentoi tänään uutisissa Vapaavuoren nimitystä Eurooppa-virkaan.Toimittaja tivasi, että onko kysymyksessä isompikin nimityspaketti, minkä Rinne päättäväisesti kiisti. Tässä on psykologiasta kiinnostuneille hyvä esimerkki kaksoisviestinnästä eli puheen ja ilmeiden välisestä ristiriidasta. Sanoin hän kiisti asian, mutta samalla nyökytti isosti päätään. Jos jossakin oli valehtelun ulkoiset piirteet läsnä, niin tässä.
---
Tänään päivällä oli voinniltaan oikein hyvä jakso. Kropassa myrkkyä vielä riittää, mutta ehkä jo ajatus kuurin päättymisestä toi piristystä. Musiikkia tuli harrastettua ja kävin läpi itsekseni musiikin teoriaa, lähinnä ns. kvinttiympyrää. Jälkikasvu osasi opettaa asian nasevasti ja tunsin monien asioiden loksahtavan paikalleen. Miksei kukaan opettanut näitä minulle 25 vuotta sitten? Moni asia olisi ollut sen vuoksi helpompaa. Nooh, taisipa olla omakin asenne musiikin teoriaan vähän retuperällä. Tunsin itseni typeräksi. Sitten luin eilistä sanomalehteä, jossa oli sivun juttu musiikista innostuneista keski-ikäisistä, jotka olivat kiinnostuneita taitojensa kehittämisestä ja näkevät musiikin teorian hyödyllisenä. Heh, juuri kuin minä. Typeryyden tunne vähän helpotti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti