lauantai 18. kesäkuuta 2016

Yleisurheiluliitto hurjana

Yleisurheiluliitto IAAF  on sulkemassa Venäjän ulos olympiakisoista ja EM-kisoista doping-kulttuurinsa takia. Se tuntuu kovalta päätökseltä varsinkin nykyisessä poliittisessa tilanteessa, jossa Venäjän kanssa on napit vastakkain asiassa jos toisessakin. Järjestelmällisen dopingin maita on muitakin. Miksei Keniaa tai Jamaikaa kohdella samalla ankaruudella?

Uskallan väittää, että 99% varmuudella on niin, ettei ilman järjestelmällistä dopingia voi saavuttaa Usain Boltin tuloksia. Perusteluna ovat paitsi yli-inhimilliset tulokset myös harjoittelukumppaneiden käryäminen laajlti.  Tähän kiinnijääneiden joukkoon kuuluvat sellaiset nimet kuin Nesta Carter, Yohan Blake, Shelly-Ann Fraser Pryce, Veronica Campbell-Brown sekä Asafa Powell. Olisi merkillistä, että Bolt olisi ainoa puhdas pulmu noista kaikista.  Mutta ei hätää. 99% varmuudella Usain Bolt ei koskaan tule käryämään, koska hänen ei haluta käryävän. Se olisi viihdebisnekselle liian suuri tappio. Kuka muu tahansa voi kärytä muttei Bolt eikä joulupukki. Heihin halutaan uskoa.

En kyllä täysin sitäkään käsitä, miten Sebastian Coe on yleisurheiluliiton johdossa. Sama mies juoksi maailmanennätyksiä ja voitti arvokisametallia kylmän sodan likaisimmalla doping-kaudella 1980-luvun alussa. Hän on nyt näyttämässä suuntaa yleisurheilun tulevaisuudelle.

Näiden ajatusten valossa Venäjän nöyryyttäminen on väärin. Ainakin Keniaa ja Jamaikaa pitäisi kohdella samalla ankaruudella ja luultavasti montaa muutakin maata. Nyt jää ilmoille jotenkin poliittinen haju. Pohjanmaalla tiedetään, miten hirvittävältä tuoksuu oikea kunnon liete, jota keväisin pelloille levitetään. Jotain yhtä raikasta tässä Venäjäpäätöksessä on.
...
EM-kisoissa Espanja oli vakuuttava. Kroatia on edelleen suosikkejani. Italia on syytä ottaa vakavasti. Ruotsi sen sijaan yritti taas kovasti, mutta kun ei lihakset riitä niin sitten ei. Ulkona se ei vielä ole, mutta paljon pitäisi muuttua.  
---
Taas riitti tekemistä liiankin kanssa. Vointia riitti kohtalaisesti. Nolojakin kommelluksia sattui, Olo oli välillä jopa voimaantunut,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti