lauantai 4. kesäkuuta 2016

White hat party

Sukujuhlien sarjassa saatiin eräs vaihe päätökseen, kun juhlitiin ylioppilasta. Kesäjuhlia on ollut mukavan  tasaisin välein 2008, -10, -12, -14 ja 2016. Voi olla niinkin, että joka kerta on oppinut nauttimaan juhlista yhä enemmän. On mukavaa, kun ihmiset tulevat ja ovat hyvällä tuulella. Juttu soljuu luontevasti eikä ylimääräisiä jännitteitä ole ilmassa.  Ainakin täällä Etelä-Pohjanmaalla on tavattoman luonteva vierailukulttuuri. Juhlien järjestäjille on tosi mukavaa, kun ihmiset rohkenevat tulemaan kauempaakin.

Omalla kohdalla päivä oli aamusta asti hankala. Ohikulkenut anoppi joutui silittämään paitani, mikä on ainutlaatuista. Jotenkin sain kuitenkin muiden potkimana kammettua itseni juhlapaikalle tuohon kolmen sadan metrin päähän. Ohjelmaa olikin jostakin laatikosta löytynyt erikoisen paljon. Olen ollut aina sitä mieltä, että mikään juhla ei saisi kestää puoltatoista tuntia enempää. Silloin pitäisi vaikka valot sammuttaa ja käskeä ihmiset koteihinsa. Nyt puolentoista tunnin kohdalla nuoret vasta lakitettiin ja silloin poistuin paikalta. Selkä oli istumisesta aivan romuna tuossa vaiheessa. Pitkälti toista tuntia sai vielä odottaa, ennen kuin ylioppilas saatiin kotiin juhlapaikalle. Nopeimmat vieraat olivat kahvinsa jo tuossa vaiheessa juoneet, eivät kuitenkaan vielä lähteneet. Seuraavat tunnit kuluivatkin sujuvasti kaffitellessa. Omalta osalta oleminen oli välillä melkein äärimmäistä sinnittelyä. Jouduin vastaamaan kaikille kysyjille voinnin olevat erinomainen, eihän siihen kysymykseen oikein muuta voi vastata. Toisaalta on niinkin, että ihmiset ympärillä voimauttavat ja auttavat valtavasti tsemppaamaan. Juhlaväen poistuttua tuntuikin sitten siltä, että tulossa on melkoinen ahdistuskohtaus, kun koko keho oli niin uupunut. Maltillinen saunominen ja puolen tunnin unet muuttivat olon aivan toisenlaiseksi. Saa vielä nähdä, miten rauhoittuminen yöunille onnistuu. Epäilen, että heikosti muttei se mitään. Seuraavat juhlat ovat jo huomenna, kun Hyttysellä on synttärijuhlat. Niitä on suunniteltu tammikuun alusta asti suurella innolla.

EM-kisat ovat viikon päästä jo käynnissä. Useita pyyntöjä on tullut Veikkauksen järjestämisestä ja  sellainen on tiedossa. Malleja on useampia, joita pitää vähän miettiä pelisysteemiä.

Kisoihin voi tutustua vaikkapa Ylen kisasivustolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti