torstai 9. kesäkuuta 2016

Luuripäivä

Intensiivinen päivä oli. Kännykän olin luvannut hankkia vaimolle, kun nokialaiset saippuakotelot alkavat tulla elämänkaarensa loppuun eli alkavat olla menneen talven lumia. 61 puhelinta oli nettivertailussa aluksi mukana. Sitten saatiin kriteereitä, kuten tietty olosuhdekestävyys, mikä pienensi luurien joukon huomattavasti pienemmäksi. Jalkautuessani kiersin kuusi kännykkäkauppaa ja viidessä sain erinomaista palvelua ilman pahempaa odottelua. Se kuudeskin saa aika puhtaat paperit, koska se myy pääasiassa muita tuotteita.

Oikeastaan tuollaisen kierroksen tekeminen ja myyjien jututtaminen oli aika hauskaa. Puhelinmarkkinoilla ollaan tällä hetkellä sellaisessa tilanteessa, että käyttöjärjestelmissä Android jyllää runsaudellaan. Ainakin puolenkymmentä valmistajaa käyttää sitä, mistä seuraa, että niiden tuotteet ovat hyvin samanlaisia pienin eroin. Hinnoissa on silti valtaviakin eroja. Uusimmat mallit ovat erittäin kalliita, kalleimmat näkemäni olivat lähempänä yhdeksääsataa euroa. Parissa vuodessa puhelimen hinta puolittuu tai putoaa peräti kolmannekseen. Kenties paras hinta-laatusuhde löytyy noin kolmensadan puhelimista. Sadanviidenkympin haarukassa saa myös yllättävän hyvää vastinetta rahalle. Itse asiassa sadanviidenkympin ja kahdeksansadan Androideissa on molemmissa erinomaiset näytöt, hyvä käytettävyys ja loistavat kamerat. Muistin määrässä voi olla merkittäviä eroja.

Jatkossa on mielenkiintoista nähdä, mikä on seuraava kehitysaskel tämän samanlaistumisen jälkeen. Jos Nokia olisi valinnut aikanaan Androidin käyttöjärjestelmän, uskoisin sen olevan nyt yksi monista kiinalaisvalmistajien rinnalla. Neljänkymmenen prosentin markkinaosuuksista tuskin kuitenkaan puhuttaisiin, kuten puhelinten nopean kehityksen vaiheessa. Voi olla, että normipuhelin, joka jo nyt sisältää kaiken mahdollisen leivänpaahdinta ja saunankiuasta lukuunottamatta, tulee säilymään melko samanlaisena. Kameroita esimerkiksi tuskin pystyy enää valtavasti parantamaan. Ohjelmistopuolella sen sijaan on paljon tehtävissä. Esimerkiksi opetusohjelmat voisivat olla vielä paljon parempia.

Ensimmäiset EM-kisaveikkaukset ovat tulleet. Perjantaihin klo 18 asti on aikaa. Toivottavasti mahdollisimman moni on mukana.

Vointi oli kaiketi aika hyvä, kun isompaa takapakkkia ei tullut. Kuusi tuhatta askelta tuli pelkästä kaupassa ravaamisesta. Sytostaattienkin kanssa pärjättiin hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti