sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Artisti jaksaa

Kylmä kesä on kova haaste lava-artisteille. Illasta toiseen pitäisi tähden tuikkia kirkkaana, on kuinka kylmä tahansa. Flunssahan siitä tiedossa on. Aika paljon artisti varmasti kestää buranaa, ennen kuin tulee mieleenkään jättäytyä sairaslomalle. Senkin jälkeen, kun tulee mieleen, särkylääkettä menee toinen kourallinen ja lavalle taluttajia löytyy. Kynnys perua keikka on korkea. Oletetaan, että tuhat ihmistä on hankkinut liput eli tuhat pettynyttä fania jää ilman konserttielämystä. Artisti elättää esimerkiksi seitsemän hengen bändiä perheineen ja tietenkin itsellekin saisi jotakin jäädä. Taloudellisessa mielessä yhden illan tienesteissä puhutaan helposti viidenkymmenen tuhannen euron potista, joka jakautuu  eri tahoille. Sekin on tiedossa, ettei suosio kestä loputtomasti. Silloin on taottava, kun rauta on kuumaa. Ihmekös tuo sitten on, jos artistit välillä palavat karrelle.

Tänään olin katsomassa ykkösketjun artistia, joka vaikutti selvästi kipeältä, kyllästyneeltä ja väsyneeltä. Tuoreus ja innostus eivät varsinaisesti kuvanneet hänen esiintymistään. Kontakti bändiin ja yleisöön oli etäinen, spiikit satoja kertoja käytettyjä. Teli-asuntoauto poistui paikalta ennen yleisöä. Silti yleisö hurmaantui. Eihän fanittamaan tulla kriittisellä mielellä. Vilauskin tähden kimallusta lämmittää mielen ja muistot. Paljon kurjempaa olisi ollut jäädä ilman keikkakokemusta.
---
EM-kisojen tunnelmaan en ole vielä täysin syttynyt, vaikka jännittäviä pelejä onkin ollut. Pelillisesti vakuuttavin joukkue tähän mennessä ollut ehdottomasti Kroatia, jonka nimilista onkin yksi kisojen vakuuttavimmista. Paljon voittavia pelaajia mukana, joten jopa mestaruus voisi sopivalla tuurilla olla haarukassa.
---
Intensiivinen päivä ollut. Tunneradat olleet voimakkaita ja vointia kuluttavia. Huomenna kostautuu todennäköisesti. Paljon pystyy mielenhallinnalla tekemään. On osattava asettaa asiat oikean kokoisiin kehyksiin ja etäännyttää pienet, mutta suurilta vaikuttavat asiat oikeasti isoista asioista. Jos isotkin asiat ovat pielessä, sitten pitää unohtaa ne asiat, joihin ei voi vaikuttaa. Silloin keskitytään siihen pieneen, jolle jotakin voi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti