keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Säteilypäivä

Tsernobylin 30-vuotispäivää tuli "juhlistettua" muhkealla säteilyannoksella. Aamulla olin sairaalassa tietokonetomografiassa. Lähdettyäni kuvauksesta puhelin soi puolen tunnin päästä ja minut kutsuttiin takaisin sairaalalle. Onneksi en ollut ehtinyt kauas, vaan olin vielä kaupungilla lounaalla. Oli nimittäin käynyt niin, että jotakin suunniteltua oli jäänyt kuvaamatta. Aloitettiin alusta, uudet varjoaineet suoneen ja kuvaus käyntiin. Kaikkiaan reissu oli rankka ja ilta meni palautuessa. Iltaa kohti olo meni hyvinkin vapisevaksi, mikä ei ollut kovin mukavaa. Mitä vielä säteilyannokseen tulee, niin yhden kuvauksen kuormitus on kymmenkertainen tavalliseen röntgeniin verrattuna. Kuvaus on kuitenkin välttämätön hoidon suunnittelun kannalta.

Viikon päästä on lääkäriaika ja merkkien perusteella pidän hyvinkin todennäköisenä, että aloitetaan kaulan sädehoito ja sytostaatit luultavammin sen jälkeen. Tämä on toki oma arvaus vain. Kaulalla ollaan herkällä aluella, joka on toiminnallisesti tärkeä. Ylioppilasjuhliin on aikaa reilu kuukausi, joten mahdollinen hiustenlähtö on tylsä, mutta toissijainen seuraus. Sen sijaan vaikka nielemisen vaikeutuminen olisi paljon hankalampi seuraus. Kokonaisuutta ajatellen täytyy kuitenkin pitää mielessä positiivinen puoli, aiempien kolmen sädehoidon kohdalla läheskään kaikki ikävät sivuvaikutukset eivät toteutuneet ja mikä parasta; tavoitteet saavutettiin.
---
Tappara voitti mestaruuden. Onnea voittajille! Tapparalla on näppituntuman mukaan Etelä-Pohjanmaalla paljon faneja. Johtuu ehkä siitä, että oman joukkueen puuttuessa Tampere on ollut luonteva suunta fanittaa. Itse aloin seurata kiekkoa 1980-luvun alkupuolella, jolloin Tapparalla oli legendaarisia pelaajia ja 1986 mestaruutta ei tietenkään unohda. Silloin 1968-ikäluokka astui esiin kokeneiden rinnalle.
---
PS 19.4. blogissa oli nolo pilkkuvirhe joka toistui. Tulee mieleen vanha talouspäällikkö, joka oli markoista tarkka, mutta miljoonilla ei ollut väliä. Luvut on nyt korjattu. Pahoitteluni tämän johdosta. Itse virheeni huomasin, enkä oikein tiedä mitä siitä ajatella. Lukijani ovat tosi kohteliaita tai sitten kukaan ei tekstiä tarkkaan lukenut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti