tiistai 5. huhtikuuta 2016

Katsojia ja kunkun rekka

Ruotsissa julkaistiin tänään eri urheilujajien ja seurojen katsojaluvut. Jalkapallon pääsarjassa on lähes 10000 katsojan keskiarvo. Käsittämätön katsojamagneetti on Hammarby, jolla on ilmiömäinen 25000 katsojan keskiarvo. Tuo on kaikkien aikojen ennätys. Suomessa Veikkausliigan yleisökeskiarvo on noin 2400 ja HJK:lla vajaa 5000. Eroa on länsinaapuriin on siis aika lailla. Selittää monta asiaa ja herättää kysymyksiä. Miksi suomalainen ei ymmärrä potkupallon päälle?

Ole-Einar Björndalen, kaikkien aikojen talviurheilija, on juuri ilmoittanut tähtäävänsä vuoden 2018 olympiakisoihin. Mikäpäs siinä, kun homma huvittaa, suksi kulkee ja punaisella pyssyssä osuu. Näillä eväin on hyvä lähteä hakemaan täydennystä 44:n  MM-mitalin ja kahdeksan olympiakultamitalin kokoelmaan. Hiljattain esiteltiin kyseisen herran liikkuvaa valmennuskeskusta, jolla hän kiertää ympäri Eurooppaa. Eikä ole kysymys mistään minibussista, vaan isosta 23 tonnia painavasta levitettävästä rekasta, jossa on kaikki olennainen luksuksena vieläpä. Hintaa uskomattomalla kapistuksella on puolitoista miljoonaa euroa. Kannattaa katsoa kuvat laitoksesta. Videolla (englannisksi) talviurheilun kuningas itse esittelee kulkupeliä.

Suomalaisilla hiihtäjillä olisi varmasti paljon kysyttävää Ole-Einar Björndalenilta, mitä tulee kunnon ajoittamiseen ja palautumiseen sekä terveenä pysymiseen. O-E on tunnettu siitä, että hän on kivikovassa kunnossa kauden läpi vielä 42-vuotiaanakin. Tarvitaan siihen muutakin kuin rekka.
---
Vointi on välillä hiukan yleishuolestunut. Nyt on ollut aika pahoja pudotuksia, mutta sieltä on onneksi noustu. Ääni on käännetty käheälle kokonaan, mikä haittaa ainakin teininuorelle huutamista. Näissä kohdissa tulee väistämättä mietittyä elämän kokonaisuutta. Mitä on vielä tekemättömänä keskeneräisenä ja mitä oikeasti vielä haluaisin tehdä tai saada aikaa? Eihän näiden miettiminen kenellekään pahaa tee. Käymässä täällä ollaan ja lainaa kaikki on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti