keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Trumpin vauhti kiihtyy



Donald Trump, USA:n presidenttivaalit kauhukakara ja väriläiskä on ottamassa murskavoitolla oman puolueensa ehdokkuuden. Näin siitä huolimatta, että hän on oman puolueensa silmissä aika  epäsuosittu ehdokas, ei oikein edusta republikaanien arvoja.

Historia on kummallinen siitä, että se valitsee reittinsä. Tuskin kukaan enää ylenkatsoo Trumpin mahdollisuuksia jopa presidentiksi saakka. Valitseeko historia tämän tien? Kenties näin käy. Pitkän ajan päästä tuo sitten näyttää aivan loogiselta ja melkeinpä väistämättömältä. Näinhän kävi Reaganin kanssa. Harva uskoi keskitason länkkärinäyttelijän nousevan presidentiksi. Kuinkas kävikään? Reagan jäi historiaan presidenttinä, joka voitti kylmän sodan ja kaatoi Neuvostoliiton.

Mutta vielä on pitkä matka jäljellä. Kova on vastus. Hillary ei nahkaansa halvalla myy. Voi kuvitella, että kipinät lentävät vielä rajusti syksyn iltojen pimetessä. Tähänkin asti asti törky on lentänyt melkoisesti eikä se taida juuri vähentyä mitä pidemmälle mennään.

Tänään Trump piti ulkopoliittisen linjapuheen. Tätä aluetta on pidetty hänen heikkoutenaan. En ole koko sisältöä nähnyt, mutta ensitietojen mukaan hän selvisi siitä kohtuullisesti. Pitää muistaa, että näytöt annetaan kotimaahan ja riittää, että kuulostaa uskottavalta. Todellisessa tilanteessa neuvonantajat auttavat järkevän linjan löytymisessä ainakin toivottavasti
---
Vointi oli aika väsynyt, univelkoja maksettiin takaisin kahteen otteeseen. Tämä on osa monen unijakson rytmiä, joka oikeastaan on aika ärsyttävä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti