keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Hyvää palvelua, kännykän opiskelua ja herrasmiesurheilijoita

Erilainen päivä. Koettelemuksista ja haasteista huolimatta tässä päivässä oli kevään kirkasta voimaa. Asiat lapsahtelivat kohdilleen kuin tilauksesta. Ilonaiheista yksi oli se, että sai hyvää palvelua apteekissa, lounasravintolassa, huoltoasemalla ja autonkorjaajalla. Saa siihen vielä lisätä lääkärinkin, jolta oli soittoaika. Jos joku miettii Etelä-Pohjanmaalle muuttoa, niin siinä on yksi hyvä syy. Täällä pääsääntöisesti palvellaan tosi hyvin.

Kirjastosta tarttui mukaan opaskirjat Androidiin ja Windows kymppiin. Kuka ihme noita monipuolisia ohjelmakokonaisuuksia jaksaa  pohjaan asti opiskella? Ominaisuuksia on valtavan paljon ja suurin osa niistä on aivan turhia. Mutta kun niitä oikein tarkalla kammalla käy läpi, niin on siellä hyödyllisiäkin juttuja mukana. Minä en aiemmin tiennyt, että tekstiviestit voi kirjoittaa valmiiksi ja ajastaa. Mikäs sen parempi toiminto, jos pitää vaikka muistuttaa vanhaa äitiään jostakin asiasta. Tekstiviestipuolella automaattiset vastaukset ja pikaviestit ovat käteviä juttuja ja säästävät kirjoittamisen vaivalta. Android osaa ihmeen hyvin kirjoittaa äänettömänkin miehen puheen sanelusta. Kokeiltu on. Puheohjaus on muutenkin yllättävän kehittynyttä. Kuinkahan moni niitä on koskaan kokeillut? Vähän pelottavaakin oli se, että kaikki liikkumiseni pitkältäkin ajalta löytyi kännykästä, kun tiesi mistä katsoa. Puhelin oli hyvinkin tarkkaan perillä siitä, missä olen minäkin päivänä liikkunut ja millä nopeudella ym. Hyödyllinen toiminto tuokin toki on, kun muisti tästä vielä huononee.
---
Ilonaihe on ollut kuulla, miten kunnioittavasti nykyään jääkiekkoilijat osaavat puhua vastustajistaan. "Summaset" ovat tällä kaudella olleet vähissä. Liekö seurat kouluttaneet pelaajiaan ja valmentajiaan? Ylimääräinen machoilu osataan usein pitää poissa kameroiden edessä silloinkin, kun tunteet ovat pinnassa. Patrik Laine, entinen raikulipoika, on ollut ehkä paras näkemäni esimerkki tästä. 17-vuotias puhuu kuin aikuiset miehet, asiaa ja asiallisesti.  Jotkut ovat kiinnittäneet huomiota kiroilemiseen. Mitään hyötyähän ei ärräpäiden jakelusta ei ole, haittaa kylläkin. Lasten kanssa voi kotona olla kova työ kitkeä väärät puheet pois kun huono kielenkäyttö on jo opittu. Yksi pohjanoteeraus on  Kalle Palander. Tuntuu, että neljän lapsen isä ei saa suustaan yhtään lausetta ilman voimasanoja. Tero Pitkämäki, Jarkko Nieminen ja Mika Häkkinen ovat esimerkkejä toisesta ääripäästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti