lauantai 2. huhtikuuta 2016

Kivun kiusaamana (päivitetty 00.08)

Tänään sain osakseni potea keskijäreää hermokipua. Hermokipu on vasemman silmän takana olevaa hampaisiin heijastuvaa sähköiskunomaista repivää kipua. Taustalla on ollut ainakin kirkas auringonpaiste, joka ärsyttää hermostoa. Onneksi on troppia, jolla kivun on ainakin tähän asti saanut kohtuullisesti  katkaistua.
---
Suomessa ja Norjassa on kilpailtu maastohiihdon kansallisista mestaruuksista. Seuraavassa on poimittu joitakin erikoisia faktoja.

Norjassa naisten kolmellakympillä oli väliaikalähtökisa. Therese Jouhaugilla oli vauhti päällä, mistä kertoo mm. se, että hän lähti kisaan numerolla 45 ja ylitti kolmantena hiihtäjänä maaliviivan. Hän siis ehti ohittaa kisassa 42 edellään lähtenyttä. Lieköhän maailmanennätys naisten sarjassa.

Vuonomaassa miesten puolella oli kympin vapaalla käsittämättömät 370 maaliintulijaa, joten massaa on, mistä valita. Mutta oli SM-kisoissakin naisten puolella hyvin prologilla (3,75km) maaliintulijoita; 108. Toki kisassa oli vähän  Jukolan viesti-meininki, vanhin kilpailija oli 59-vuotias. Kaisa Mäkäräinen oli kymmenes perinteisellä.

Hiihtokautta voisi summata seuraavalla ajatuksella. Suomessa on usein pidetty yhden kuntohuipun mallia parhaana. Muut ovat tällä kaudella osoittaneet, että hyvällä harjoittelulla voi olla koko kauden hyvässä kunnossa. Ne, jotka olivat kauden alussa hyviä oli sitä myös lopussa. Suomalaisten mieshiihtäjien sairastelua ihmettelen tosi paljon.. Ovatko Niskanen, Jauhojärvi, Heikkinen ja Nousiainen koskaan täysin kunnossa ainakaan yhtaikaa? Missä on vika?
---
Veikkausliiga alkoi tänään. HJK:ltä tuli todellinen myrskyvaroitus. Luulen, että sieltä suunnasta puhaltaa aika kylmästi tällä kaudella.
--
Kipua sai osakseen myös Robert Helenius. Kuudennessa erässä tuli raju tyrmäys, kun ranskalainen vastustaja otti ansaitun voiton.  Ottelu on juuri päättynyt, joten ei vielä tiedä miten suuret vammat Heleniukselle tuli. Luulisi, että vammoitta tuosta käsittelystä ei voi selvitä. Iso miehet lyövät todella kovaa. Helenius joutui peruuttelemaan koko ottelun eivätkä omat lyönnit millään osuneet ranskalaisen tiiviin suojauksen läpi. Oma suojaus oli kuin harakan pesä syysmyrskyssä. Tuntui siltä, että Helenius oli jotenkin neuvoton aktiivista ranskalaista vastaan. Peruuttelu näyttää nyrkkeilyssä aika pahalta alakynnessä olemiselta. Ainakaan voittajasta ei ollut mitään epäselvyyttä.

Nyrkkeily on arvostettu laji ja ammattilaisillat saavat suuret yleisömäärät liikkeelle ja rahaakin lajissa liikkuu valtavasti. Hartwall-areenassa oli iso yleisö todistamassa suomalaisittain synkkää iltaa (myös Haapoja tyrmättiin). Tuo hypettäminen on myös aika ärsyttävää. Heleniustakin hehkutettiin järjettömän paljon. Hän on ollut uransa ehtoopuolella jo monta vuotta. Loukkaantumiset ja erilaiset riidat ovat vieneet aikanaan lupaavasta nyrkkeilijästä parhaan terän jo ajat sitten. Viime vuosina vastustajat ovat olleet enemmänkin puoliuskottavia pötsimahoja. Tämän päivän vastus oli kova ja kohtalo sen mukainen. Toivottavasti Robert voi mahdollisimman hyvin ja toivottavasti osaa tehdä oikeat johtopäätökset uransa jatkon suhteen. Tämän illan kaltaisilla otteilla ei kannata kehään nousta edes rahallisen palkkion toivossa. Eikä yleisö tule. Jälki on liian rumaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti