keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Junnuja ja eläkeläinen nousu-uralla

Tappara pudotti Kärpät seitsemännessä ottelussa. Kolmena vuonna joukkueet ottivat yhteen täydet 21 ottelua pudotuspeleissä. Tänään koko kansan suosikkipojat Laine-Puljujärvi-Aho olivat luultavasti viimeistä kertaa Suomen kaukaloissa yhtaikaa. Ensi vuonna saattaa olla edessä jo uudet ympyrät maailmalla elleivät jää vielä kypsymään kotimaahan. Aikaa on. Maailmaantähdet Litmanen, Hyypiä ja Selänne ovat lähteneet 22-vuotiaina maailmalle. Pojat ovat vasta 17- ja 18-vuotiaita. Pari vuotta voisi aivan hyvin vielä valmistella huippu-uraa Suomessa.

Liigakausi ei ole vielä ohi. Pelit jatkuvat finaalein, jossa Tapparalla vastassa on HIFK. Olisikohan nyt jo Tapparan vuoro voittaa Kanada-malja kolmen hopean jälkeen?
--

Ihmettelen byrokratiaa maataloustukien maksatuksissa. Miten on mahdollista, että 2015 tuet on maksettu vasta kesäkuun loppuun mennessä?  Minkähänlaista matematiikkaa tuossa tarvitaan. Maataloustuottajille usein irvaillaan traktoreista, mutta kuinkahan esimerkiksi tavallinen perusduunari suunsa laittaisi, jos tulot putoaisivat jatkuvasti vuodesta toiseen ja palkat viipyisivät useita kuukausia.
 ---
Eilen uutisoitiin Jarkko Niemisen siirtymisestä salibandin pariin. Oletin, että nuoruudessaan säbää pelannut tennismiljonääri lähtee kokeilemaan kolmosdivariin taitojaan. Mutta mitä vielä! Jarkko on tehnyt sopimuksen liigaseura Classicin kanssa. Eikä mitään mainospellesopimusta, vaan pelaajasopimuksen! Oikeasti tämä voi olla tosi vahingollista salibandin maineelle, jota kaikki eivät vieläkään miellä huippu-urheiluksi. Jarkko on harvinaisen sympaattinen ihminen ja hienon uran tehnyt tenniseläkeläinen. Mutta jos salibandi on sillä tasolla, että junnuvuosien kokemuksella noustaan suoraan pelaamaan liigaa, niin huonosti on asiat lajin uskottavuuden osalta. Toki järki sanoisi, että ei Jarkolla voi olla riittävää pelisilmää eikä mailatekniikkaa lajiin. Asiassa käynee kuten Kimi Räikkösen rallikokeilulle, metsään menee.
---
Vointi oli  edelleen samanlainen kuin edellisinä päivinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti