lauantai 9. huhtikuuta 2016

Päivän mietteet

Eilistä helpompi päivä selvästi. Liikuttua tuli 8000 askelta, mikä on paras noteeraus pitkään aikaan. Ulkona on katujen puhdistus edistynyt siihen malliin, että sinne on nyt helpompi mennä. Vielä viime viikolla oli päiviä, jolloin pölyä oli suorastaan läpinäkymätön kerros. Ei sellainen tee terveillekään keuhkoille hyvää.  Pienhiukkaset vaativat 1800 uhria vuodessa, mikä on hirvittävä määrä. Joku on ehdottanut, että teiden ja katujen hiekoitus pitäisi lopettaa. Lukujen valossa ehdotus on aivan järkevä vaikkei sitä oikeasti toki olekaan. Liikenteessä kuolleita oli viime vuonna 254.

Tappara ja Kärpät ovat taas vastakkain pudotuspeleissä, tällä kertaa semifinaaleissa ja tilanteessa 3-2. Kolmen viime kauden aikana joukkueet ovat pelanneet 20 pudotuspeliottelua vastakkain ja ainakin yksi on vielä luvassa. Saa nähdä tasoittuuko tuuri. Yhdeksän kertaa on oltu jatkoerissä. Nyt olisi jo Tapparan vuoro voittaa, vaikka tykkään kyllä Kärpistäkin. Se on hieno pohjoisen tuote.

Tämä viikko puhuttiin paratiisisaarille kadonneista verorahoista.  Kyse oli siis laajasta tietovuodosta saksalaislehdelle, jota tutkimaan pääsi monikansallinen toimittajajoukko.  Nyt toimittajat ovat käyneet aineistoa läpi ja tietoja julkaistaan osissa  pala palalta. Tällä viikolla on grillattu mm. Nordeaa sekä Islannin ja Britannian pääministereitä. Ensi viikolla on uudet uhrit. Itseä tässä eniten mietityttää varojen epätasainen jakautuminen. Jos miljardöörit ja muut oligarkit maksaisivat veronsa asiallisesti, miten paljon enemmän olisi kansalle jaettavaa monissa maissa, esim. Venäjällä, mutta muuallakin, myös Suomessa. Toivottavasti vastaavia tietovuotoja tulee jatkossa lisää, jolloin huijareille, sekä rikollisille että rikostovereille jäisi vähemmän toimintamahdollisuuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti