maanantai 11. huhtikuuta 2016

Änäri kohti pudotuspelejä.

NHL:n pitkä runkosarja on saatu valmiiksi. NHL kuuluu erittäin tarkasti tilastoituihin urheilusarjoihin ja tilastoja on aina mukava vilkaista vähän suomalaisnäkökulmastakin. Viimeisen kymmenen vuoden aikana suomalaiset maalivahdit ovat esiintyneet vahvasti edukseen. Joku on yleensä ollut vähintään ehdolla sarjan parhaaksi kassariksi, mutta tänä vuonna tilanne on muuttunut. Miksi? Torjuntaprosenteissa pari kakkosmaalivahtia mahtuu nippanappa kolmenkympin joukkoon (Korpisalo, Raanta). Voittotilastoissa Rinne on sijalla 9 ja Rask 12. Vertailun vuoksi viime kaudella Rinne oli sijalla 2, Rask 9, Lehtonen 11, Niemi 13.

Kenttäpelaajia on kiva vertailla. Vähintään 30 tehopistettä tehneiden joukosta suomalaisia löytyy listalta 12, ruotsalaisia 29, tsekkejä 10 , tanskalaisia 4, slovakkeja 4, venäläisiä 10, kanadalaisia 113 ja USA:sta 53. Näiden lukemien valossa on kummallista, että pudotuspeleihin ei päässyt yhtäkään kanadalaista joukkuetta. Se kertoo myös siitä, minkä kokoinen kiekkovalta Suomi on, eli menestystä on tullut maajoukkuetasolla lähtökohtiin nähden suhteettoman hyvin.

Tästä kausi jatkuu pudotuspeleihin. Ennen juhannusta on voittaja selvillä. Suomalaisjoukkueista on mielenkiintoista seurata Dallasia ja Nashvilleä, jotka pelaavat suomalaisin maalivahdein. Mikko Koivun kipparoima Minnesota pelaa kolmella suomalaiskeskushyökkääjällä ja on siksi mielenkiintoinen.  Kauden sensaatiojoukkue Florida luottaa Barkoviin ja Jokiseen ja kannattaa siksi merkata. Veikkaus Stanley Cupin voittajaksi on New York Rangers. Ei ole varsinaisesti oma suosikki, mutta siinä joukkueessa on usein venymiskykyä. Kesällä nähdään kuinka kävi.
---
Vointi oli harvinaisen tasainen. Kävely tuli tehtyä päivän aktiviteettinä. Huolenaiheita on nyt havaittavissa. Yksityiskohtiin en mene sen tarkemmin, mutta tutkimuksia on tiedossa ja arvelenpa, että myös uusia hoitoja. Aika näyttää. Viikonlopussa oli se hyvä puoli, että minulla oli henkilökohtainen avustaja käytössä päivän haasteiden kanssa.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti