perjantai 5. joulukuuta 2014

Suosittu kuningas

Hyvä päivä oli tänään. Kävin työpaikalla ja nyt tiedän kauanko menee laittaa maailman asiat järjestykseen. Siihen menee aikaa kolmisen tuntia. Tuli ruodittua suuret ja vähän pienemmätkin asiat.

Suomalaiset ovat monarkkeja mitä suurimmissa määrin. Tästä kertoo linnan juhlat pukuloisteineen, joista on puhuttu koko viikko. Ja mikäpä sinä. Presidentin omat juhlatunnelmat voivat olla hieman alavireiset, kun tänään tuli uutinen hänen 98-vuotiaan äitinsä poismenosta.

Taloustaito-lehti teki kyselyä luotetuimmista talouspäättäjistä. Sauli Niinistö on ylivoimaisesti luotetuin viidenkymmenen prosentin kannatuksella. Juha Sipilä on toisena kolmenkymmenellä prosentilla.   Neljännentoista tilan jakavat Soini ja Stubb (6,6%). Valtionvarainministeri Rinne on sijalla 27 (2,6%).

Niinistön kansansuosio on valtava, suomalaiset ovat todella tyytyväisiä häneen. Niinistö ei ole sortunut sammakoihin ja on tullut aktiivisesti ja viisaasti ulos eri tilanteissa. Toisaalta tulee mieleen, että onko niin, että epävarmoina aikoina halutaan uusi kekkonen, joka pitää puoliamme pahaa sutta (tai karhua) vastaan.

Linnan juhlia vietetään uudistetussa presidentinlinnassa itsenäisyyspäivänä. Kuningas kuningattarineen ottavat vastaan arvokkaan joukon ja mitä kummallisinta; 2 miljoonaa ihmistä tuijottaa tätä tuntikausia; ja seuraavana päivänä sama joukko lukee vielä lehdestä jutut samoista juhlista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti