tiistai 23. joulukuuta 2014

Joulumuistoja

Monta asiaa tuli hoidettua auton katsastamisesta lähtien. Olen tosi tyytyväinen päivän saldoon. Neljän jälkeen tuli vasta sivuvaikutukset lääkkeistä, hengenahdistusta ja sydämentykystä. Eilen huono olo kesti parisen tuntia. Sitten olo normalisoitui.

Yksi yö jouluaattoon. Monen lapsen odotus tiivistyy, muistan miten lapsena oli vaikea olla kun odotus oli niin suurta. Lapsuuden jouluista on itsellä pelkästään hyviä muistoja. Sai olla turvallisessa kodissa, jossa oli iloa ja yhteenkuuluvuutta. Pitkät automatkat liittyivät usein joulunaikaan. Eksoottisin joulukokemmus oli sellainen, kun matkustimme aattoyönä halki Suomen. Pakkasta oli 40 ja auto hyytyi. Moottori alkoi keittää taipaleella jossakin Pihtiputaan maisemissa. Vettä olisi tarvittu. Isä keksi ratkaisuksi sokerimehutiivisteet, jotka olimme hankkineet tuliaisiksi sukulaisille isomman määrän. Ne jäähdyttimeen ja matka sai jatkua. Perille päästiin paleltumatta. Isän kanssa automatkat olivat muutenkin välillä seikkailuja. Autot eivät olleet niin kovin toimintavarmoja, mutta onneksi  hän oli niin taitava korjaaja, että pystyi tekemään lähes kaikki tarvittavat korjaukset tien päällä. Muistan miten auto jätti tielle kymmeniä kertoja, mikä tarkoitti matkaan aina pientä taukoa. Kertaakaan en muista,  että autoa olisi kuitenkaan tarvinnut hinaamalla tuoda kotiin. Isä onnistui jollakin ihmeellä tekemään autosta aina toimintakuntoisen. Kerran kyllä kävi niin, että isän jäädessä korjaamaan autoa, pääsimme äidin kanssa rekan mukana kotiin. Tuolloinkin oli aamuyö, silloin kaunis aurinkoinen sää. Olihan se aika polleaa pienen pojan katsella maailmaa rekan korkeasta hytistä.

Pitkämäki valittiin asiantuntijaraadin toimesta maailman parhaaksi keihäänheittäjäksi. Ruuskanen oli kuudes. Olenkin ihmetellyt, miksei Pitkämäen koko kauden tasaisia suorituksia ole aiemmin huomioitu. Kaksinkamppailuissa hän on ollut muita vahvempi. Hänen tulostasonsa on ollut varsin tasainen koko kauden. Ruuskanen onnistui erinomaisesti yhdellä heitolla kauden pääkilpailussa (oma ennätys), jossa Pitkämäki oli vielä toipilaana mukana. Raati katsoi kautta laajemmasta perspektiivistä. Tein pienen laskutoimituksen. Pikaisen laskun mukaan Pitkämäki voitti keskinäiset kamppailut 6-3. Pitkämäellä kauden keskiarvo 84,60 ja Ruuskasella 82,82. Palkintopallisijat timanttiliigassa 4-0. Arvokisamitalit 1-1. Lukujen valossa Pitkämäki oli kauden paras heittäjä. Saa nähdä onko Ruuskanen silti vuoden urheilija.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti