lauantai 11. lokakuuta 2014

Vanhaa aihetta

Vaihtelua oli paljon tämän päivän sisällä. Ruokailujen kanssa ei tullut täyttä onnistumista ja olo meni välillä aika hankalaksi.

Homokeskustelu, johon monet ovat tosi kyllästyneitä, on saanut jatkua urheilun ja jääkiekon puolella. Minkäköhän takia tämä asia aina nostetaan esiin? Mitähän siinä on niin kovin kummallista tai varsinkaan vaarallista, jos jääkiekkojoukkueen pukukopista löytyy homo. Eihän tuolla asialla pitäisi olla mitään merkitystä jääkiekon menestyksellisen pelaamisen kannalta. Jos olisin valmentaja, niin minä valitsisin kentälle parhaat pelaajat riippumatta seksuaalisesta, poliittisesta ja uskonnollisesta suuntautumisesta. Ei kai kukaan järkevä valmentaja tekisi toisin.

Aitoon liberalismiin kuuluu myös vastustajan erilaisen mielipiteen kunnioittaminen. Tämänkin takia itse olen ihastunut klassiseen liberalismiin, jos sillä tarkoitetaan vaikkapa Locken liberalismia. Siinä olennaista on, että valtion tulee puuttua mahdollisimman vähän yksilön elämään. Ihmisellä on vapaus hallita itseään ja omaisuuttaan, kunhan ei aiheuta haittaa muille. Ihminen omistaa oman persoonansa siten, että sitä ei sovi loukata. Viime kädessä ollaan Locken mukaan vastuullisia Jumalalle, hänen kanssaan tehdään tilit selviksi. Locken ajatuksiin perustuu pitkälti USA:n perustuslaki muodostaen länsimaisen yhteiskuntaajattelun perustan.

Pressiklubissa vedetään eräs arvokonservatiiviseksi profiloitunut puolue toistuvasti vastapuoleksi eli jonkinlaiseksi viralliseksi möröksi.  Taas tekisi mieli puolustaa kiusattua, mutta joutuuko silloin itse leimatuksi? Tätähän väliintulijat helposti pelkäävät. Nämä liberaaleina esiintyvät mukaälyköt tuntuvat suhtautuvan arvokonservatiiveihin hyvinkin jyrkästi. Jostakin etsitään tarkoituksella hölmöjä kommentteja, joita sitten saadaan yhteen ääneen voivotella ja paheksua. Nyt taisi käydä niin, että jääkiekkomiestä jallitettiin ja saatiin se tuttu haloo aikaiseksi. Oikeasti en tosiaankaan usko pukukopin ammattipelaajien järkyttyvän pätkääkään, jos selviäisi jonkun olevan seksuaalivähemmistöön kuuluva. Kohut ja tarve niihin nousevat jostakin aivan muualta. Mutta mistä, sitä on hankala sanoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti