lauantai 11. lokakuuta 2014

Hyvä tasapeli

Unirytmi on päässyt hiukan sekaisin ja yöunet ovat jääneet lyhyiksi. Yöllä vointi on kaikkein paras ja samalla vireys korkein. Ei edes huvita nukkua. Paljon tulee torkahdeltua ja nukuttua pätkittäin.

Ebola on ollut viime päivien suuria otsikoita. Faktat ovat hurjia. Vielä viikko sitten vähäteltiin tartuntaa sillä perusteella, että Afrikan ulkopuolella tartuntoja ei ole tapahtunut. Nyt tilanne on aivan toinen, tartuntoja on useita. On tietenkin tärkeää, että turhaa paniikkia ei lietsota, mutta taudin eksponentiaalinen leviäminen näyttää mielestäni erittäin pahalta. Jatkuvasti korostetaan sitä, että ebola tarttuu vain tietyissä  erityisissä olosuhteissa. Siksi ihmettelen sitä miksi menehtyneistä niin suuri osa on hoitohenkilökuntaa, jos kerta suojautuminen tartunnalta on helppoa ja yksinkertaista.  

Nyt se sitten tapahtui. Vuosia on pelätty luottoluokittajien tuomiota. Yllätys ei ollut suuri, mutta hinta kova, ehkä 100 miljoonaa vuodessa. Töitä riittää jatkossakin.

Suomi pelasi helpottavan tasurin Kreikkaa vastaan, mikä oli aivan hyvä tulos. Pitkässä juoksussa tämä ei ole ollenkaan paha.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti