torstai 2. lokakuuta 2014

Syksyn värejä

Ulkoilu oli päivän kohokohta.  Syksyn valot ja värit ovat upeita. Ja aika mukavasti kulki kävelykin. Huomiseksi on suunnitelmissa asiointireissu kävellen.

Lomautusten ja YT-neuvottelujen määrä on valtava. Jos tämä tarkoittaa sitä, että firmat pitävät huolta tuloskunnostaan, asiassa on paljon hyvää. Mutta jos se merkitsee pystysuoraa pudotusta taloudessa, jalat vielä kastuvat monelta ukolta ja akalta. Näkymät eivät välttämättä näytä nyt aivan parhailta mahdollisilta.

Ville Haapasalo on vaihtanut hetkeksi idästä länteen. Matakamies käy nyt läpi Amerikkaa Route 66-reittiä*. Vastaavan reitin kävi hiljattain läpi englantilaistoimittaja. Alku oli molemmissa sarjoissa melkein identtinen. Aloitetaan 108 kerroksisen Willis Towerin näköalatasanteelta, käydään kapakassa ja lähdetään kohti San Fransiscoa. Ensimmäisenä tavataan amisseja. Haapasalon kokemus seikkailijana näkyy, vaikka Amerikka onkin hänelle vierasta maata. Haapasalo on luonnonlapsi, joka ottaa luontevasti hyvän kontaktin perusamerikkalaisiin. Amisseista** olisi kyllä voinut ottaa selvää paremmin etukäteen, heistä on niinkin paljon tehty dokumentteja. Toki Haapasalo saa amisseista saa tavallista urbaanimman kuvan aikaiseksi. Monikaan ei varmaan tiennyt, että amissit voivat olla rakennuksella töissä ja että he saavat olla auton kyydissä. Ajaminen passaa vain hevosilla.


* Route 66 on 1926 avattu maantie Chicagosta Los Angelesiin. Pituutta maantiellä on lähes 4000 km.Tie lopetettiin virallisesti 1985, mutta 80% siitä on yhä ajokunnossa.

** Amissit ovat omaperäinen kristillinen ryhmä, joka harrastaa koneellistamatonta maataloutta, puhuu omaperäistä kieltä ja ovat jyrkkiä pasifisteja. Reilu 240 000 kannattajaa.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti