torstai 9. lokakuuta 2014

Tuomiopäivä


Eilinen lama meni ohi nopeasti. Iltaa kohti olo meni melkein toiseen äärilaitaan. Tänään ei vastaavaa tömähdystä ole ollut ainakaan vielä. Iltaa kohti toki lievää vaisuutta on. Ulkona aion käydä vielä jos olo suinkin sen sallii.

Rattijuopumukseen suhtaudutaan vakavasti monissa maissa. Norjalainen hiihtotähti jyräytti taannoin liikenneympyrän soikioksi. Kukaan ei tilanteessa loukkaantunut. Tänään oli tuomiopäivä. Asianajajat arvioivat tuomiota tuoreeltaan lieväksi. 50 päivää tuli ehdotonta vankeutta. 22500 euroa sakkoa ja elinikäinen ajokielto (joka käytännössä tarkoittaa viittä vuotta). Omassa henkilökohtaisessa mittarissani pidän rattijuoppoutta hyvinkin moitittavana asiana, koska siinä tietoisesti ja  turhaan vaarannetaan sivullisten turvallisuus ja henki. Rattijuoppoudelle on vaikea keksiä perusteltua syytä, joka voisi tehdä siitä yhtään hyväksyttävää. Jokainen tietää, että epävarmassa tilanteessa ei saa ajaa. Siksi itsestä tuntuisi erittäin hankalalta vaikkapa vaaleissa antaa luottamusta henkilölle, joka on tuomittu rattijuoppoudesta. Kiinni jäämisen mahdollisuus on niin pieni, että kiinni jääneet tuskin ovat ensimmäistä kertaa harrastaneet mokomaa. Northug on aina ollut ristiriitainen persoona ladulla ja sen ulkopuolella. Henkistä kanttia hän osoittaa, jos vielä huipulle nousee. En usko, että nousee. Motivaation hiipumisesta on ollut merkkejä jo pari vuotta.

Etelä-Pohjanmaalla on 22000 omaishoitajaa. Asukkaita 193000, joten määrä on käsittämättömän suuri. Omaishoitajista vain 10 % saa jonkinlaista rahallista tukea työstään. En tiedä saavatko nämä ihmiset sitä tunnustusta, mikä heille kuuluu. Toivottavasti saavat, sillä heidän työnsä on korvaamatona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti