lauantai 4. lokakuuta 2014

Arvoituksellinen taustajehu

Hjallis esitteli keskusteluohjelmassaan useimmille hyvin tuntemattoman persoonan, Taru Tujusen. Se tiedetään, että hän on yksi suurimpia vaikuttajia Suomessa. Hän on tärkeä henkilö Kataisen ja Niinistön takana. Hän on nostanut Kokoomuksen vaalivoittoon kerta toisensa jälkeen. Kuka ja mikä on tämä henkilö?

Nyt hän on jättämässä sekavassa tilanteessa olevan puolueen. Tujunen sattuu olemaan Hjalliksen kaveri ja puoluepukari. Välillä haastattelu meni aivan muodottomaksi jankuttamiseksi. Teemoista puuttui johdonmukaisuus ja kattavuus, pelkällä räväkällä suorapuheisuudulla ei haastattelua saada kiinnostavaksi. Minä ainakin olisin halunnut enemmän tietoa siitä, mihin Tujusen uskomaton menestys perustuu. Nyt ohjelmasta jäi käteen suunnilleen se, että hän asuu Porvoossa. Mielestäni hän olisi ansainnut paremman mahdollisuuden tuoda esiin ajatuksiaan.  Ykkösaamu olisi voinut olla katsojalle paljon antoisampi foorumi. Harkimon sähläys meni tällä kertaa metsään. On hänellä toki loistavia onnistumisiakin.
---
Vointi on ollut hyvä, pari kertaa pääsi ulos nauttimaan syksystä. Äkkiä meni muutenkin pitkä päivä. Kunto tuntuu olevan nousussa, mistä olen tietenkin mielissäni. Pienikin liikunta on vaikuttanut positiivisesti aineenvaihduntaan.
---
Pari päivää sitten tässä blogissa otettiin kantaa ministeri Vapaavuoren kohtuuttomaan kohteluun. Hauskaa oli, että puhemies Heinäluoma otti tänään hyvin samansuuntaisesti kantaa asiaan. Hienoa oli se, että Heinäluoma nousi puhemiehenä puoluepolitikoinniin yläpuolelle puolustamaan oikeudenmukaisuutta ja hyviä menettelytapoja.
---
Venäjän outo aggressiivisuus on taas saanut uuden ilmentymän. On tullut esiin, että Venäjän taistelukoneet ovat härnänneet ruotsalaisia tiedustelukoneita tulemalla siivelle, aivan muutaman metrin päähän kansainvälisessä ilmatilassa. Onnettomuusriskin arvelisi olevan melkoinen, kun tiedetään että venäläislentäjät harhailevat välillä kilometritolkulla oikeilta reiteiltään ainakin raja-alueilla.
---
Latvala johtaa taas rallia. Tekisi mieli pistää veikkaus pystyyn, että millä ek:lla hän onnistuu töppäämään. Niin monta pettymystä on näissä tilanteissa nähty. Ja samalla sitä aina toivoo, että hän olisi oppinut hallitsemaan hermonsa. Tosi paljon sympatiseeraan Töysän miestä.
---
Mielenkiintoinen yhteensattuma. Pari päivää sitten NATO esitteli uuden norjalaisen pääsihteerinsä Jens Stoltenbergin..Tänään julkaistiin uutinen, että Norjan öljy-yhtiö Statoil alkaa toimittaa kaasua Ukrainaan Slovakian kautta edulliseen hintaan. Taustalla on vakava kiista. Venäläinen Gazprom lopetti kaasutoimitukset kesäkuussa mielivaltaisen hintapolitiikan jälkeen. Nyt Ukraina pääsee toivottavasti talvesta yli paremmin integroitumalla läntiseen Eurooppaan. Olisikohan Norja uskaltanut tehdä päätöstä ilman merkittävää natovaikuttajaa. Tämä taisi olla Putinille takapakki.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti