keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Munasolut pakkaseen?!

KHL-seuroilla on valtavia talousongelmia. Useilla joukkueilla on palkanmaksu myöhässä.  Saa nähdä onko koko liigaa olemassa parin vuoden päästä. Urheilullisesti sarja näyttää olevan hyvää tasoa, mutta muuten taidetaan olla aika paljon tyhjän päällä. Suuri öljysponsori ei ole kyennyt hoitamaan sopimuksiaan. Toisaalta ammattiurheilun etiikka on osaltaan välillä aika kyseenalainen. Onko oikein, että jääkiekon pelaamisesta maksetaan miljoonia? Joukkueiden palkkakatto on reilut 30 miljoonaa. Viime kädessä tuo on kansan rahaa. Venäjällä taitaisi rahalle muutakin käyttöä. Ja mitäpä jos joutuisi pelaamaan jääkiekkoa ilman palkkaa. Heh!

Tänään on kohistu siitä, että Ruotsin entinen valtiovarainministeri Anders Borg tulee avuksi Suomen  talouden analysoinnissa.  Anders Borgia on pidetty melkoisena kulttipoliitikkona Ruotsissa, häntä on sanottu maailman parhaaksi valtiovarainministereistä. Siksi olisi mielenkiintoista kuulla hänen ideoitaan. Ulkopuolinen luultavasti näkee sellaista, mitä läheltä ei näe. Antti Rinteelle tämä on tietenkin vaikeaa, koska Borg on kokoomuslainen.

Kuten olen pelännyt, ebola näyttää aiempaa enempää tappavalta. Kuolonuhreja on nyt 4500. Paljonko kuolleita on jouluna, paljonko vuoden päästä? Ei uskalla veikata.

Päivän oudoin uutinen oli se, että pari suurta it-yritystä tarjoaa naisille ilmaista munasolujen pakastusta houkutellakseen naisia alalle. Firmat ovat valmiita panostamaan asiaan 16000 euroa. Hätkähdyttävä idea tuo, koska siinä mennään aika syvälle ihmisen yksityiselle alueelle. Toisaalta se voi olla aito helpotus perheen ja uran ristipaineessa kamppalevalle. En tiedä johtaako tämä siihen, että lapset hankitaan vasta 65-vuotiaina.

Voinnissa ollut tänään hyvää ja huonoa. Illalla kuitenkin parempaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti