sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Unta palloon ja paljon

Hyvin nukutun yön jälkeen tuli hyvä päivä. Kyllä uni vaan tärkeää on ihmiselle. BBC:n dokumentin mukaan tunninkin univaje viikon ajan vaikuttaa paitsi suoritukseen ja vointiin, myös solujen biologiaan. Viidensadan geenin toiminnassa havaitaan muutoksia syvällä sisällä solujen kosmoksessa. Suoja keskeisiltä vakavilta sairauksilta, kuten diabetekseltä ja sydäntaudeilta heikkenee univajeen myötä. Hiukan yksinkertaistaen voisi sanoa, että kahdeksan tunnin uni on hyvinvoinnin kannalta hyvinkin tärkeä. Unesta lainaaminen voi vaatia korkean koron pitkässä kuorsauksessa.

Klubi vei mestaruuden täysin ansaitusti. Se on omassa luokassaan muita isommilla resursseilla. Seurassa on tehty hyvää työtä jo vuosikymmeniä. Valmentajavaihdos kesken kauden oli rohkea veto. Boström on alansa parhaita, mutta Lehkosuo on paras tällä hetkellä. Eurooppa-liigaan pääsy oli  harvinaisen kova suoritus. Eiköhän sieltäkin vielä voittoja vielä tule. Silloin HJK on koko Suomen Klubi.

Rallin MM ratkesi tänään. Latvala on parantanut kovasti ja hän pystyy jo usein antamaan Ogierille todellista painetta. Ensi vuonna hän voi olla hyvinkin lähellä mestaruutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti