keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Susijengi iski

Oikein kaunis syksyn päivä oli jälleen. Pyöräilyennätys nostettu 32:n kilometriin. Ehtiiköhän 50 mennä tämän syksyn aikana vielä rikki. Ei hullumpi vointi ollenkaan. Sai hoidettua muutamia kenkkuja paperiasioita alta pois.

BB-alkoi eilen julkkisversiona. Kumma kyllä yli puolet julkkiksista on itselleni täysin vieraita. Frederikin, Anu Saagimin ja Andy Mcoyn sentään tiedän. Andyn ottaminen mukaan on ollut hyvä veto, koska hänen totaalinen erilaisuutensa on mielenkiintoista ja leimaa koko ohjelmaa.
Ainakin viitenä viime kertana ohjelma on jäänyt kesken, koska henkilöt ovat olleet niin latteita. Nyt tilanne voi olla toinen, jos mielenkiintoisimmat eivät joudu heti lähtemään.

BB- on ohjelmaformaattina nerokas. Paljon ihmisiä tungetaan pieneen tilaan ja katsotaan mitä tapahtuu. Ryhmää manipuoloimalla saadaan esiin erilaisia sosiaalipsykologisia ryhmäilmiöitä. Eri ihmiset reagoivat eri tavoin, mitä on mielenkiintoista seurata eli kilpailijat ovat eräänlaisessa akvaariossa. Joskus on nähty aivan poikkeuksellista sosiaalista osaamista paineenkin alla. Mielenkiintoista on seurata myös vaikkapa sitä, että miksi jotkut joutuvat  porukassa epäsuosioon. Mitä on pielessä käyttäytmisessä, jossa jollakin ei homma toimi? On mielenkiintoista nähdä, miten "teinit" pärjäävät" varttuneempien kilpailijoiden joukossa. Ensimerkit viittaavat siihen, että ainakin pari nuoremmista kilpailijoista joutuu antamaan tilaa isommille. Saa nähdä.

Koripalloilun EM-kisat alkoivat tänään. Suomi teki yllätyksen voittamalla Turkin sensaatiomaisesti. Turkki on viime MM-kisojen hopeamitalisti ja Suomi rankingissa sijalla 48. Oli mahtavaa katsoa sitä yhtenäistä taisteluhenkeä, mikä joukkueesta huokui. Todellinen hengen voitto materiasta. Junnari oli sattunut olemaan paikallisessa turkkilaisessa pitseriassa. Oli ollut kuulemma tunnelmaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti