sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Mitä tuli luettua?

Pienen liekin päivä tänäänkin. Vointi kuitenkin aivan hyvä. Luin tänään innoissani ruotsin kielioppikirjaa. Se oli yllättävää, en olisi voinut koskaan kuvitella sellaista tapahtuvan. Vaikea vaatia jälkikasvulta samaa, kun itselläkin meni sen verran kauan.

Kokoomusnuorten pj. Susanna Koski hallitsee julkisuutta taitavasti esittämällä radikaalia nuorta. Hän iskee tabuihin kiinni niin, että kipinää iskee ja julkisuutta tulee. Näin hän yrittää varmistaa paikkansa seuraavassa eduskunnassa, vaikka vaalipiiri on Kokoomukselle vaikea. Sattuu olemaan suosittu ministeri samalta alueelta.

Syyriassa näyttää asiat etenevän suotuisasti. Kemialliset aseet saadaan kerättyä autotalleista ja muualta asianmukaisesti . USA:n rankaisuiskuilta päästään näin välttymään toivon mukaan. Vaikka Venäjä on harannut vastaan YK:ssa, se on tavallaan ollut oikeassa siinä, että Assadin kaataminen tuskin johtaisi parempaan tilanteeseen maassa. Sekasorto vain olisi lisääntynyt, joten siinä mielessä paree näin.

Ruotsin kunkku on ollut vallassa 40-vuotta. Hänestä on tullut ainakin itselleni hassun hauska kuva. Vaikea on nähdä samanlaista suuruutta hänessä kuin vaikka Norjan kuninkaassa Haraldissa, jossa on erittäin jyhkeä ja lämmin karisma. Ruotsin kuninkaasta heijastuu jotenkin sellainen ajatus, että hän ei oikein tiedä haluaako hän olla kuningas. Ja onhan niin, että eihän hän itse tätä osaa ole valinnut. Ruotsin hovia pitävät yllä upeat naiset, joista kyllä löytyy kuninkaallista glamouria yllin kyllin. Illall katsoin vielä dokumentin kunkusta. Vaikutelmaksi jää, että harva vihaa työtään ja rooliaan niin paljon kuin hän, sen verran voimakasta tuo kiemurtelu on. En ihmettelisi, vaikka huomispäivänä heittäisi kruununsa mereen.

Lääkäreiden liian rankoista päivystyksistä oli tänään puhetta lehdistössä. Vuorokauden työvuoroja tekevät ovat valvomisen jäljiltä älylliseltä suoritustasoltaan törkeän rattijuopumuksen vaikutuksen tasolla. Toinen vertailukohta oli äo 70, eli kehitysvammaisen rajoilla. Ei hyvä. Ahneet lääkärit saisivat ryhtyä vaatimaan parempia työolosuhteita mieluummin kuin korkeita päivystyspalkkioita. Ihmisen täytyy olla kunnossa ja vireessä tehdessään vaativaa työtä. Näin on ainakin muilla aloilla. Ei vuorotyön järjestäminen lääkäreille pitäisi olla mahdotonta ja se olisi kaikkien parhaaksi.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti