sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Kesä mennyt on

Syyskuun ilta tummuu. Ihmettelen minne kesä oikein on kadonnut, aika kuluu niin äkkiä. En ehtinyt kyllästyä kesään, joka oli niin lämmin, valoisa ja kaunis. Ajan kulku on haikea.

Voinnissa on tapahtunut positiivista muutosta kesän aikana. Vielä toukokuussa meikäläistä sai sairaalassa lykkiä pyörätuolissa paikasta toiseen. Tänään 30 km pyöräilyä tuntui helpolta pienessä vesisateessa.  Jaloissa lihasmassa on alkanut palata takaisin ja keuhkot pelaavat aina vaan paremmin. Ja tämä puuta koputtaen sanottuna, mutta erittäin kiitollisena. Olisi voinut mennä huonomminkin.

Mukava nähdä, että Liverpool on aloittanut kautensa tosi hyvin. Kolmen ottelun jälkeen omissa ei ole soinut kertaakaan ja maksimipisteet komeilevat taulukossa. Koska on Liverpoolilla alkanut kausi näin hyvin?

Fukushimassa on mitattu korkeita säteilyarvoja. Liekö ydinvoima-ajattelun lopullinen käänne edessä, sen verran huonoa mainosta se on ollut asialle. Kun tarkat ja taitavat japanilaiset eivät pysty hallitsemaan ydinvoimaprosessia kaikissa tilanteissa, niin kuka sitten pystyy?

Venäjällä syntyy mielenkiintoisia lakeja. Nyt siellä on asevelvollisuuslakiin kirjattu muutos. Suomen ja Venäjän kansalaisuuden omaava ei pääse pois maasta huolimatta siitä, että hän on käynyt Suomen armeijan. Venäjän viranomaiset voivat vaatia Venäjän armeijan käymistä. Kuulostaa mielivaltaiselta, mutta pitää muistaa, että pian laki voi olla täysin toinen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti