sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Laittomuuden kiehtova voima?

Tänään pääsin pitkästä aikaa markettiin oikein ajan kanssa. Aika oli tarpeeksi, kun naisväki oli omilla asioillaan ja itse sain mennä omia menojani. Käytin aikani lähinnä peli-osastoa ihmetellessä. Ensimmäinen havainto oli se, että viikolla myyntiin tullut GTA V loisti poissaolollaan hyllystä. Hyvin näytti menneen kaupaksi, itse asiassa niin hyvin että on kaikkien aikojen parhaiten myynyt viihdetuote heti julkaisunsa jälkeen. Pelin kehittämiseen on kulunut ennätysmäiset 260 milj. dollaria, mutta eihän se vielä mitään. Ensimmäisen vuorokauden myynti on ollut mielettömältä kuulostava 800 milj. dollaria. Tuotantoyhtiö on osunut kultasuoneen.

Kysymyksessä on K-18-peli, jossa ajellaan varastetuilla autoilla ja tehdään rötöksiä. Vaikea on tietää, mikä pelissä kiehtoo kun ei ole itse peliä pelannut. Jotkut pelaajat ovat kertoneet, että viime kädessä tarina on se mikä toimii. Silti on mielenkiintoista pohtia, miksi erilaisista laittomuuksista saadaan aikaan niin paljon kiehtovuutta. Parasta olisi tietenkin tutustua itse peliin. Motivaation kanssa saattaisi olla vähän ongelmia. Taidan ymmärtää koulunuorisoa hiukan paremmin.

Toinen havainto  kaupassa oli pelien vahva tarinallisuus. Kaikissa peleissä näyttää olevan "isompi" tarina, jonka ympärille tehtävät kehitellään. Näin tuntuu olevan karmeimmissakin räiskintäpeleissä.

Mukavaa mielestäni on se, että reaaliaikaisia strategiapelejä ns. maailmanhistoriapelejä on runsaasti tarjolla. Saa olla vaikkapa Rooman keisari, joka hallitsee imperiumiaan eri kulttuurien keskellä taisteluja unohtamatta. Ja historian yksityiskohdista ei tingitä.

Tänään olen ollut kohtuullisen paljon ylhäällä. Ihan hyvillä mielin menossa kohti uutta viikkoa Tosin viilenevät ilmat hiukan mietityttävät, koska rasittavat keuhkoja.



1 kommentti: