maanantai 2. syyskuuta 2013

Hyvä päivä

Liikenneministeri suunnittelee tiemaksuja autoilijoille. Suomi on yksi harvoista EU-maista, joissa ei kerätä tienkäyttömaksuja. Tilanne on ilmeisesti muuttumassa muutamien vuosien päästä yleiseurooppalaiseen suuntaan. Autoveroa kompensoitaisiin tienkäyttömaksuilla. Ideana on se, että veroa maksetaan auton käyttämisestä. Kaupungeissa tämä ohjaisi ihmiset käyttämään joukkoliikennettä, mikä olisi hyvä seuraus. Ruuhkat ja saasteet vähenisivät. Mutta hajaseudulla tämä ei toimisi kovin hyvin. Pitkiä matkoja kulkevat joutuvat muutenkin jo polttoaineessa maksamaan veroa enemmän kuin kaupunkilaiset. Haja-asutusalueiden olisi hyvä saada vapautus tiemaksuista senkin takia, että siellä joudutaan usein ajamaan hyvin heikkokuntoisilla teillä. Olisi epäsuhtaista maksaa tiemaksua heikkokuntoisesta kelirikkotiestä.

HJK sai työnnettyä Joel Pohjanpalon Saksaan Sami Hyypiän valmentamaan seuraan Bayern Leverkuseniin. Näistä puolivalmiina pelaajina Bundesliigaan menneistä on huonoja kokemuksia. Peliaika on jäänyt olemattomaksi. Alex Ring ja Teemu Pukki ovat kokeneet sarjan kovuuden. Bundesliiga on Euroopan kovin sarja tällä hetkellä eikä siellä poikaset pärjää. Sen takia Pohjanpaloltakaan ei pidä odottaa liikaa, vaikka onkin jättänyt kokeneen Mikael Forssellin varjoonsa. Tämä on johtunut enemmän Forssellin heikkoudesta.  En ole huomannut Pohjanpalon olevan Veikkausliigassa mitenkään maaginen pelaaja, joten epäilen menestystä Saksan maaperällä. Toivottavasti olen väärässä. Se että hän on Sami Hyypiän siipien alla on tietenkin hyvä juttu, joka parantaa Pohjanpalon mahdollisuuksia. Sami pystyy antamaan henkilökohtaista opastusta ja varmasti antaa tilaisuuden näyttää Bundesliigassa sitten, kun sen aika on.

Eilen nukahtamisen kanssa meni tosi myöhään. Siitä huolimatta aamu oli aikainen, joten yöuni jäi lyhyeksi. Päivä ollut kuitenkin erittäin tehokas ja hyvävointinen. Päiväunien lisäksi ei ole tarvinnut olla makuulla, mikä on nykyolosuheissa poikkeuksellista. Nyt ei voi valittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti