maanantai 16. syyskuuta 2013

Koponen rules

Suomen koripallotarina on EM-kisoissa sinetöity, kun se kohtasi päätösmatsissa isäntäjoukkue Slovenian yli kahdentoistatuhannen silmäparin edessä. Suomella on kasassa hyvä joukkueellinen pelaajia, ja harjaantumattomankin silmä sanoo, että siellä on yksi  ylitse muiden, Petteri Koponen. Kerrassaan suvereenin taitava ja luova pelaaja, todellinen taiteilija. Toki on vähän ongelmallistakin, että suurin osa Suomen pelistä kulkee hänen kauttaan, jolloin vastustajan peliä on helpompaa häiritä. Harmi, että viimeisen pelin heittovarmuus oli kadoksissa parissa edellisessä pelissä. Loppuviimeksi tuloksena oli kahdeksan ottelua, joista viisi hienoa voittoa. Neljä näistä voitoista tuli selvästi parempia laumoja vastaan.

Kotihoidon tuesta on keskusteltu viime päivinä. Vaikea on ollut ymmärtää, että mitä hyötyä on sen jakamisella isän ja äidin kesken. Halukkailla isillä on ollut tähänkin saakka mahdollisuus käyttää tukea. Käytännössä äidit halutaan töihin nopeammin tai hankkimaan seuraavaa lasta aiemmin. Rahaa tuskin menettelyllä säästyy kovinkaan paljoa. Kunnallisessa päivähoidossa hoitopaikan hinta on reilu tuhat euroa kuukaudessa. Kahdesta lapsesta kotihoidon tuki on noin 400 eur. Kustannus on siis plus 1600 euroa kuukaudessa, ei kovin säästäväistä. Tietenkin, jos äiti on tosi hyväpalkkaisessa työssä ja maksaa rajusti veroja, niin sitten tilanne on toinen. Mikä lapselle on parasta, on sitten juttu erikseen.

Euroopan suurimpiin kuuluvaa risteilijää, Costa Concordiaa on alettu nostamaan karilta tänään. Nostaminen on onnistunut hyvin, mutta odotettua hitaammin. Olen näkevinäni asiassa symboliikkaa. Ylellisesti elävä Eurooppa ajautui karille huolimattomuuden ja vastuuttomuuden seurauksena. (kysymyksessähän oli kapteenin karkea väärinkäytös poiketa väylältä). Nyt ollaan Eurooppaa oikaisemassa ja parempi tulevaisuus on edessä.

Fysiikan reaalia on jännitetty tänään. Kiva nähdä miten voimauttavaa kokemus onnistumisesta. Toiveet tavoitteen täyttymisestä elävät yhä.

Oma vointi ollut jokseenkin ok. Sai tehtyä arjen keljuja asioita mukavasti, ja iltaa kohti olo onkin aika lailla uupunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti