perjantai 31. toukokuuta 2013

Päättäjäiset


Arvokkaasti lähti nuori mies puku päällä päättämään peruskoulutaivaltaan iltajuhlaan. Kiva olisi ollut olla livenä mukana juhlassa, mutta juhlahengessä elettiin kotona. Jälkikäteen sain sitten minäkin nähdä kuvia itse tapahtumasta.

Todistuksissa oli yllättävää se, että opettajilla oli hyvin suuri valta päättää loppuarvosanasta. Nyt toiset antavat viimeisen numeron perusteella ja osa koko yläasteen perusteella. Näin saadaan kolmenkin numeron heittoja aikaan. Säännöt pitäisi mielestäni olla selkeämmät, varsinkin kun vanhempainillassa oli kerrottu, miten asiat menevät. Eivätkä ne niin kuitenkaan menneet. Toivottavasti ei vaikuta kenenkään jatko-opiskelupaikkoihin.

Kauttaaltaan ollut helpompi päivä kuin edelliset. Uni oli tosi hyvä ja ruokakin on maistunut paremmin. Enemmän myös pystynyt olemaan liikkeellä, vaikka huomaa keuhkojen olevan tosi kovilla. Ilta oli kyllä välillä aika kova, varsinkin silloin kun huoltajia oli vähemmän ympärillä.

Iloinen olen ollut rityisesti lappilaisten puolesta, joilla Euroopan korkeimmat lämpötilat olleet viime päivinä. Pohjoisessa keleistä osataan nauttia ja voin vain kuvitella, miten lapinpoika sinkoilee paikasta toiseen auringon nopeudella, kun on valoa ja lämpöä kylliksi. CNN ja BBC oli pohjoisessa tekemässä juttua helteistä.

HJK protestoi voimakkaasti maajoukkuepelien kuormittavan joukkuetta liikaa. Kauden alla ylivoimaisena pidetyn ja laajimmalla materiaalilla varustetun joukkueen ei luulisi ensimmäisenä valittavan pelimäärästä. Jostain muusta on kysymys. Ei kai huoli pelisuorituksista ole hiipimässä puseroon. Alkukaudelta ainakin minä uskalsin odottaa enemmän.

"Tartu mikkiin" on ohjelma, jota harvoin suunnittelen etukäteen katsovani, mutta olen sitten katsonut kuitenkin. Usein siellä on taivaallisia kultakurkkuja, naislaulajia jotka varastavat shown. Tänään oli varsinainen mullikööri, kun oli Mikko Alatalo, Pate Mustajärvi, Mika Sundqvist ja Costello Hautamäki. Ajoittain kuulosti hirveältä ja sanoja tuskin koskaan muistettu huonommin. Pate ja Costello saivat yhden pisteen kymmenestä loppulaulussa, mikä täytyy olla ennätys. Mutta kaikilla näytti olevan hauskaa ja sehän leikissä on se juttu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti