torstai 2. toukokuuta 2013

Olikin lääkäripäivä

Aamulla heräsin kohtuullisen hyvään vointiin ja ajattelin ryhtyä veroilmoitusasioiden hoitamiseen, kunnes selvisi pieni yllätys. Tänään olisi Vaasassa lääkäriaika klo 17.30 ja sitä ennen pitäisi käydä labrassa verikokeissa.

Henkisesti oli rankka päivä, mutta loppuviimeksi ehkä helpottavaa, kun selvisi miten tutkimuksissa ja hoidoissa edetään tästedes. Lääkäri osasi sanoa muutaman taitavan sanan, jotka nostivat synkkää mielialaa, mitkä näiden realiteettien edessä nousevat. Turun siirtynyt tutkimuskeikka jätettiin suosiolla pois, koska matka olisi aivan liian rankka.

Tänään matka oli rankka toisestakin syystä. Taksikuski alkoi avoimesti kyselemään yksityiskohtia sairaudestani ja kertomaan vastaavia kertomuksia lähipiiristään.  Ei tuntunut hyvältä. Pakko oli viheltää peli poikki ja sanoa hänelle, että tässä omassakin tarinassa on tarpeeksi kestämistä, että mieluummin vältän nämä muiden tarinat.

Tähän asti kuskien ammattietiikassa ei ole ollut valittamista ja tämäkin oli ns. renkikuljettaja ,vanha rekkamies.
---

Barcelona sai selkäsaunan kotonaankin Bayerilta. Nyt kyllä näyttää siltä, että valta on vaihtunut Euroopassa. Toisen tyyppinen peli on nousemassa pelin normiksi, barcan pallorallin jatkeeksi. Veikkaan että seuraavaksi tulee taitavien mikkihiiripelaajien jälkeen isot ja taitavat pelaajat, jotka ovat vahvoja myös ilmassa. Peli tulee suoraviivaistumaan ja murtautumistvat monipuolistuvat. Maalille tullaan nopeasti laitojen kautta ja nopeiden seinä kolmannelle-tyyppisillä ratkaisuilla. Lisäksi näkisin, että keskikentän kautta rakentaminen on tullut jäädäkseen. Hyvät joukkueet eivät enää voi lähteä pitkien avaussyöttöjen pelaamisesta. Painopiste on keskellä. Toisin sanoen laji on kehittymässä entistä monipuolisemmaksi ja mielenkiintoisemmaksi.

Mutta siitä en ole vielä varma, pärjääkö herkkähipiäiseksi sanottu Guardiola ensi vuonna mersujen maassa Bayerin luotsina.




1 kommentti:

  1. Hienoa, kun uskalsit taksissa puhaltaa pelin poikki. Noita muiden "selviytymistarinoita" ei välttämättä aina ole ilo kuunnella, vertaistuki on sitten asia erikseen.t. Sari

    VastaaPoista